Mondhatnám, hogy egy tök egyszerű almás palacsinta, de olyan finom lett a tölteléke, hogy muszáj leírnom :-)
Alma, narancslé, narancshéj, mézes fűszer egy falatban, akár langymelegen, akár hidegen - isteni!
Almás-narancsos palacsinta
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
A palacsintához:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
A töltelékhez:
- 4 db közepes alma
- 1 narancs
- 1-2 ek. cukor (alma édességétől függ)
- 1 mk. mézeskalács fűszer
- 1 csapott ek. ételkeményítő
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, pihentetjük min. 30 percig, majd hagyományos módon kisütjük, melegen tartjuk.
Az almákat meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, hogy párolás után is megtartsa a formáját.
A cukrot takaréklángon, kevergetés nélkül mézszínűre karamellizáljuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, a megmosott narancs reszelt héját és a kifacsart levét, a mézeskalács fűszert, majd puhára, de nem szétesősre pároljuk.
A keményítőt elkeverjük egy picike hideg vízzel, a narancsos almához adjuk, egyet forralunk rajta. Éppen annyira fogja meg a levét, hogy ne áztassa el a palacsintát, de a töltelék sem válik szárazzá, hanem inkább pudingossá. Langyossá hűtjük.
A palacsintákat ezzel a töltelékkel megtöltjük, felcsavarjuk - majd kínáljuk második fogásként egy tartalmas leves után, vagy egyszerűen desszertként.
Hú ez nagyon jól hangzik!!!..és ma palacsintát terveztem sütni!!!:)
VálaszTörlésVéletlenek nincsenek :-) Remélem, ízleni fog!
TörlésJézusom, most dobhatnál át egy párat, ez nagyon fincsi lehet:-))))
VálaszTörlésElég jól fogyott, igen :-))))
TörlésNagyon finom lehet, szinte érzem a finom narancs és alma illatát!
VálaszTörlésCsak egy kis fűszer, és annyira más az almatöltelék :-)
TörlésVan még, Viki?! :) Nagyon finomságos lehet, és a finom ízhez gondolom nagyon finom illat is társul! :)
VálaszTörlésŐőőőőőőőőrületes illata volt!! :-)
TörlésJaj, de guszta! Olyan jó képek, úgy átjönnek, hogy máris benyúlnék értük!:o)
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti :-)
TörlésNagyon fincsi. Olyan szépek a képeid. :)
VálaszTörlésKedves Viki!
VálaszTörlésNagyon finom ez az almás-narancsos töltelék! Köszönöm a receptet! :-)
Üdvözlettel: Judit
Kedves Judit! Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlett :-)))
Törlés