Egy lángoló színű leves, a lecsó alapízeivel, mely így levesként mégis más - ugyanis Zuramnak is nagyon ízlett, aki önmagában a lecsót egyáltalán nem szereti :-)
A levesbetétként adott kapros túrógombóc és sült kolbászkarikák kerek egésszé tették, igazán laktató fogássá vált, utána bőven elegendő például egy palacsinta.
Ajánlom :-)
Lecsókrémleves kapros túrógombóccal, kolbásszal
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg TV paprika (vegyesen zöld, sárga és piros színű)
- 2-3 húsos paradicsom
- 1 kicsi gumó zeller
- 1 közepes krumpli
- só, bors
- csipet cukor
- néhány levél friss bazsalikom
A túrógombóchoz:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 ek. liszt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerinti mennyiségű friss/szárított kapor
- kolbászkarikák
A szalonnát apró kockákra vágjuk, takaréklángon pörcösre sütjük. Az így keletkező zsiradékon (a szalonnakockákat nem szedjük ki!) megpirítjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, a kockákra vágott zellert és a krumplit. Kevergetve néhány percig pirítjuk.
Felöntjük vízzel vagy alaplével, és teljesen puhára főzzük.
Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük.
Míg a leves fő, elkészül a túrógombóc is. A túrót kikeverjük a tojással, a fűszerekkel, és a liszttel, 15-20 percig pihenni hagyjuk. Forró sós vízbe két teáskanál segítségével kis gombóckákat szaggatunk, és takaréklángon néhány perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, melegen tartjuk.
A kolbászkarikákat néhány perc alatt megpirítjuk, épp csak hogy kiengedje egy kicsit a zsírját és átmelegedjen.
A levest a gombócokkal és az illatos kolbászkarikákkal tálaljuk.
Ihlet: Vidék Íze 2012. július
Csodaszép a színe, és a leves íze mellett a kapros túrógombóc is felkeltette az érdeklődésemet! :)
VálaszTörlésEzt én omlettcsigával készítettem, és valóban finom!
VálaszTörlésA tiedet is ki fogom próbálni, és utána lesz egy palacsinta... igen, egy tucat... fejenként... csak azért ilyen kevés, hogy ne zabáljuk magunkat tele! :-D
Érdekes "cucc", de én szívesen megkóstolnám, mert az összes hozzávalóját szeretem egyenként, hát akkor egyben is csak jó lehet. Igaz? :)))
VálaszTörlés