Semmivel sem bonyolultabb, mintha bolti pudingporból készítenénk. Ebben viszont van igazi csokoládé, igazi kakaópor - s mennyivel finomabb!
Ez csak egy alaprecept, bátran játszhatunk az ízesítéssel, pl. használhatunk narancsos étcsokoládét, ízesíthetjük rummal/rumaromával (ha gyerekek is esznek belőle), kókusszal, stb.
A vasárnapi ebédet követő desszertként még bőven elkészülhet :-)
Házi csokipuding
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerinti cukor (én most csak 1 tk-nyit tettem bele)
- 1 löttyintés vaníliakivonat
- 1 ek. étkezési keményítő
- csipet só
Tetejére:
- kandírozott narancshéj
- dió
2 dl tejet felforrósítunk, beletördeljük a csokoládét, hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, vaníliakivonatot, csipet sót, elkeverjük.
A maradék 0,5 dl hideg tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, és a csokoládés tejhez adjuk. Ovális habverővel kevergetve takaréklángon sűrűre főzzük.
Azon forrón üvegtálkákba kanalazzuk, meghintjük kandírozott narancshéjjal és diódarabokkal, majd folpack-kal lefedve (hogy ne bőrösödjön a teteje) langyosra hűtjük, majd tálalásig hűtőben tároljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012/10.
Viki, jöhet! Mindkét pohárral... :) Imádom a pudingot! :)
VálaszTörlésIgazi csokival :-)
TörlésMuy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos
VálaszTörlésBuena suerte con la preparacion :-)
TörlésHűha... nyalakodnék. :P
VálaszTörlésEgy ideig gondolkodtam, mi olyan furcsa itt nálad?? Aztán rájöttem, hogy a háttér... :-) Jó, tetszik így. :))
Köszi :-)
TörlésIgen, őszbe öltöztettem a blogot :-)
Ezt ki kell próbálni! Semmi E, csak természetesen! Köszi! :-))
VálaszTörlésSemmi E (max, ami a csokiban van...), és semmivel sem több munka, mintha porból lenne. És oooooooooolyan finom... :-))
TörlésÓ, mennyire finom lehet a csokitól! :) Meg a tetején a kandírozott narancshéjjal és a dióval! :)
VálaszTörlésKeményítő helyett menni liszttel lehetne helyettesíteni?
VálaszTörlésbocs.: mennyi
VálaszTörlésPróbáld először fele mennyiséggel, mint amennyi a keményítő, nehogy egy nagy, lisztes tömb legyen a végeredmény!
TörlésA keményítő volna az igazi, attól lesz selymes, krémes állagú!