A megnevezés senkit ne ijesszen el, olyan, mint
egy répatorta - soha senki rá nem
jönne az ízéről!
Isteni finom, szaftos, csupa íz, csupa illat!
A citrommáz akár el is hagyható, vagy
helyettesíthető egyszerűen porcukorral meghintve, illetve citrommal és cukorral
ízesített krémsajttal!
Aszalt barackos-diós répakenyér
Hozzávalók:
- 17 dkg reszelt sárgarépa
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott mk. szódabikarbóna
- 1 mk. fahéj
- csipet só
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 maréknyi dió
- 1 dl olaj
- 2 tojás
- 1 kicsi alma
- 1 löttyintés vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
A citrommázhoz (opcionális):
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- 10 dkg vaj
A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát,
fahéjat elkeverjük egy tálban.
Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a
lereszelt és kinyomkodott almát, az olajat, a tojást, a vaníliát, valamint a
feldarabolt sárgabarackot és az előzőleg szárazon megpirított, majd durvára
vágott diót.
Ovális habverővel simára keverjük.
Egy szögletes püspökkenyér formát
kibélelünk sütőpapírral, a gyümölcsös masszát belesimítjuk, és 180 fokra
előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt szépen felemelkedik, majd a
hőmérsékletet 160 fokra mérsékelve készre sütjük - tűpróba!
A formában hagyjuk kihűlni, csak utána
borítsuk ki, majd hűtsük ki teljesen.
A puha vajat keverjük habosra az alaposan
lecsutakolt citrom lereszelt héjával és levével, valamint a porcukorral.
A teljesen kihűlt süteményt ezzel a
citromos mázzal vonjuk be.
Fogyasztásig tartsuk hűtőben!
Szeletekre vágva tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. március
De jól néz ki... :))
VálaszTörlésAzta!Rögtön bevágnék egy-két szeletet!
VálaszTörlésIstenien néz ki, nagyon tudnám szeretni! És le nem hagynám róla ezt a fini citromos mázat! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Répás, aszalt barackos, diós!Isteni finom lehet!
VálaszTörlés