Mindenki számára vannak olyan ételek, melynek elkészítését titokzatosság, misztikum lengi körül.
Ilyen "mumus" lehet például a kelt tészta. A szalagos fánk. A tökéletes tojáshab. Tejszínhab kézi felverése. Kalácsfonás. Lekvárfőzés. Sorolhatnám, igaz?
Ilyen titokzatosság lengi körül a macaront is :-) Amilyen picikék, olyan varázslat az elkészítésük.
S most itt egy könyv, Akarom, mert makaron!, amelynek minden sorából árad: Te is meg tudod csinálni! Nem ördöngösség!
Jill Colonna skót származású, 20 éve él Párizsban. Elvarázsolták az elegáns macaronok, s készítését tökélyre fejlesztette. Mottója: "Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia!"
Lépésről-lépésre, érthetően, fanyar humorral vezeti végig az olvasókat a készítés menetén, trükköket oszt meg, sőt tanácsokat is ad, mihez kezdjünk a rengeteg tojássárgájával :-)
A klasszikus szín- és ízkombinációk mellett találkozhatunk meghökkentőnek tűnő, sós-fűszeres változatokkal is. Saját kényeztetésre, a család örömére, kávé mellé, ajándékba.
Eddig csodálattal adóztam mások elbűvölő alkotásainak, türelmének és kézügyességének, és úgy voltam vele, hogy én ennek soha nem ugrok neki :-) Ezzel szemben a könyv minden sorából meggyőző erővel árad: meg tudod csinálni!
Meglátjuk! Hogy mi sül ki belőle :-)
Köszönet érte a T.Bálint kiadónak!
Hajrá Viki, csak szólj nyugodtan, ha kell egy tesztfogyasztó!!:-)
VálaszTörlésKell bizony! Mindig kell :-)) Szólok!
TörlésNálam is mumus, de lehet, hogy csak bátorság kellene hozzá! :) Kíváncsian várom a tapasztalataidat! :)
VálaszTörlésMásoknál én is megcsodáltam, de igen, bátorság kell:-)Lássuk mit sütsz ki belőle:-)
VálaszTörlés