Habár szinte vége a grillszezonnak, a salátákat szerintem ezt követően sem kell elfelejtenünk!
Íme egy könnyed, mégis tartalmas változat, mely akár köretként, akár
önálló fogásként is remek választás, napokig rájárhatunk :-)
Tonhalas rizssaláta
Hozzávalók:
- 2 dl rizs (nyersen mérve)
- 1 ek. olaj
- 15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 doboz tonhalkonzerv (180 gr)
- 2 db kápia paprika
- 3 db érett, de kemény húsú paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor újhagyma (opcionális)
- 1 marék zöld olajbogyó (opcionális)
- 4 dl tejföl
- 1-2 ek. mustár
- só, bors
- csipet cukor
- fél citrom leve
A rizst folyó víz alatt alaposan
megmossuk. Az olajat lábasban felhevítjük, majd 1-2 perc alatt átforgatjuk
rajta a rizst, hogy minden szemen vékony olajos réteg legyen. Sózzuk, felöntjük
kétszeres mennyiségű forró vízzel, és fedő alatt, takaréklángon készre főzzük.
Ne kavarjuk!
Ha kész, hűlni hagyjuk – illetőleg
maradék főtt rizs is megfelelő a célnak!
A zöldborsót lobogó sós-cukros
vízben néhány perc alatt készre főzzük, leszűrjük, lehűtjük.
A paprikát, paradicsomot kockákra
vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
Az újhagymát és az olajbogyót
vékony karikákra vágjuk.
A tonhalat kiemeljük a levéből,
majd az előkészített zöldségekkel együtt a kihűlt rizshez adjuk, alaposan
összeforgatjuk.
A tejfölt összekeverjük a
mustárral, fűszerekkel, a citrom levével, és a kész salátához keverjük.
Néhány órára (lefedve, mert illatos!) hűtőbe
tesszük, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
GoodFood recept nyomán
Úgyis kevés halat eszem. Ide vele!!!
VálaszTörlésDe jó kis saláta! :) Finom, színes, csak úgy kelleti magát! :) Nagyon jók ezek a piros hátterű képek! :)
VálaszTörlés:)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszi