Tenyérnyi, vastag palacsinták, elkészítésük percekben mérhető :-)
Kínáljuk tartalmas levesek után, vagy tízóraira/uzsonnára a gyerekeknek. Olyan gyors és pofonegyszerű, hogy akár még a kicsiket is bevonhatjuk az elkészítésébe!
Ha pedig kihagyjuk a cukrot a tésztájából, remek kísérői lehetnek a lepénykék sós kencéknek, mártogatósoknak!
Skót palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 1 ek. vaníliakivonat (elhagyható)
- 1-2 tk. olaj
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, sütőporral. Hozzáütjük az egész tojást, beleöntjük a tejet, a vaníliakivonatot és az olajat - csomómentesre keverjük. 2 perc az egész!
Egy tapadásmentes serpenyőt forróra hevítünk. Evőkanállal adagoljuk a masszát a serpenyőbe, kb. 3 kis palacsinta fér el egymás mellett egyszerre. Ha a felületén pici buborékok kezdenek megjelenni, megfordítjuk egy lapátkanállal, és a másik oldalát is készre sütjük - ez oldalanként kb. 1 perc, vagy még kevesebb :-)
Tányérra csúsztatjuk, fóliával letakarva melegen tartjuk addig, míg az összes el nem készül.
Melegen, házi lekvárral/mogyorókrémmel/csokikrémmel tálaljuk.
Rachel Allen receptje nyomán
Hű, ezt most úgy megkívántam! :) Bogarat ültettél a fülembe a sós változattal, nagyon fincsi lehet úgy is! :)
VálaszTörlésMit hagytál ki ebből a palacsintából, hogy skót lett?...Megvan! A hosszú elkészítési időt!...Ha-ha-ha...Viccet félretéve: nagyon jól néznek ki:)
VálaszTörlésNagyon guszták! Én a palacsintába nem is szoktam cukrot tenni, a töltelék úgy is édes!
VálaszTörlésHm, azt hiszem, kipróbálom. Hétvégén úgyis palacsintát akarok sütni! :)
VálaszTörlésMi is szeretjük , én íróval készítdem úgy is nagyon fincsi!:)
VálaszTörlésSzia Viki! Isteni finom a recept, vasárnap én is elkészítettem! :) Szerdán délután jön is recept a blogomra is! :)
VálaszTörlés