Azoknak ajánlom szeretettel, akik nem nagy barátai a kapornak, de mégis bevállalnak egy üde, nyárízű főzeléket -akár cukkiniből, akár tökből!
Semmi sűrítőanyag, csupán egy pohár tejföl, és benne a morzsolt feta, ami egészen más dimenzióba emeli az egyébként végtelenül egyszerű főzeléket!
Ajánlom :-)
Fetás cukkinifőzelék
Hozzávalók:
A főzelékhez:
- kb. 80 dkg cukkini
- 2 dl tejföl
- 10 dkg feta
- pici frissen őrölt bors
- 1-2 csepp citromlé
A fasírthoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra reszelve
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- csipet őrölt kömény
- 1 tojás
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a reszelő durva fokán lereszeljük. Hámozni nem szükséges. Ha nagy példányt sikerül vásárolnunk, vágjuk félbe és a magjait kanalazzuk ki, zsengénél maradhat.
Minden zsiradék és folyadék hozzáadása nélkül kezdjük el párolni egy csipet sóval, sok levet fog ereszteni! Addig pároljuk, míg minden leve el nem fő! Ekkor hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük, belemorzsoljuk a fetát, borssal és pici citrommal ízesítjük.
Egyet rottyantunk rajta, és már el is zárjuk alatta az energiát.
A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, 8 részre osztjuk, és nedves tenyerünk között lapos korongot formálunk belőle. Kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A fasírt és a főzelék együtt és külön-külön is mind hidegen, mind melegen nagyon finom!
Te nem vagy baratja a kapornak? Hm... pedig azt hittem...
VálaszTörlésTudod jól, hogy nem csak magamra főzök :-) És kell a változatosság is!
TörlésNagyon tetszik! Pont nekem való! :-D
VálaszTörlésEgyütt kérem és melegen! :) Imádom a fetát, és el tudom képzelni, hogy mennyire finom lehet ez a főzelék! :)
VálaszTörlésElkészült, nagyon finom! :) Köszönöm a receptet! :)
TörlésEz volt mára az ebédünk, csak répafőzelékkel, nagyon fincsi volt!!!
VálaszTörlés