Ősöreg családi recept valamikor a '90-es évek elejéről, kézírásos jegyzet a vonalas füzetből :-)
Íze, könnyedsége élénken élt az emlékezetemben, így mikor málnához jutottam, nem volt kérdés, milyen formában végzi.
Légies, édes és savanykás egyszerre, villámgyorsan elkészíthető.
S málnával a legeslegfinomabb!
Málnás-joghurtos hasáb
Hozzávalók egy kb. 12x30 cm-es formához:
- 1 nagy doboz natúr joghurt (450 gr)
- 3 dl tejszín
- 8-10 dkg cukor
- 1 löttyintésnyi vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 cs. Zselatin fix
- 40-50 dkg málna
A joghurtot sűrű szövésű textillel bélelt szűrőbe borítjuk, a felesleges savót kb. 1 óra alatt lecsepegtetjük. Összekeverjük a cukorral és a vaníliával, valamint a lecsutakolt citrom reszelt héjával.
A lehűtött tejszínből kemény habot verünk.
A joghurthoz keverjük a Zselatin fix-et, majd apránként a kemény tejszínhabot, végül óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett málna 2/3 részét.
Folpack-kal kibéleljük a formát úgy, hogy a szélein mindenhol túllógjon. A forma aljára szórjuk a maradék málnát, majd rásimítjuk a joghurtos habot. Befedjük folpack-kal, és hűtőben dermesztjük 4-5 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán keresztül.
Másnap borítsuk hosszúkás tálcára, és felszeletelve, vagy háromszög alakúra vágva tálaljuk.
Mennyei :-)
Csúcs, hogy milyen finomságokat hozol állandóan! Nyelek nagyokat... :P
VálaszTörlésHú, már vagy egy hete ilyesmit ennék, erre most elém tolod! :O Szépséges! :)))
VálaszTörlés"Villámgyorsan elkészíthető, légies, édes és savanykás, MÁLNÁS" - ezeket a jelzőket szeretem! És még egyet hozzáteszek: SÜTÉS NÉLKÜLI! Bármikor jöhet ez a desszert:)
VálaszTörlésHjajjj, de szép!!!
VálaszTörlés