Vannak dolgok, amiket nem érdemes túlbonyolítani :-) Egyszerű sült halszelet, sós-borsos lisztbe forgatva, s azon forrón fűszervaj-koronggal megkoronázva. Isteni!
Válasszunk hozzá feszes húsú halat, nehogy sütés közben szétessen, s természetesen elkészíthető grillen is, liszt nélkül.
Ráadásul még a konyhát sem melegíti fel, mert villámgyorsan elkészül :-)
Fűszervajas sült hal
Hozzávalók:
- 80 dkg halfilé
- 2-3 ek. liszt
- só, bors
- 1 citrom leve
- sütéshez vaj + olaja
A fűszervajhoz:
- 10 dkg puha vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- ízlés szerint zöldfűszerek, nálam most petrezselyem, bazsalikom, oregánó
- só, bors
Elkészítjük a fűszervajat: a puha vajat összekeverjük a citrom héjával, levével, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.
Egy darab alufóliára halmozzuk, henger formára igazgatjuk, feltekerjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
A halfilét megmossuk, leszárítjuk, majd a sós-borsos lisztbe mártjuk, és oldalanként 1-2 perc alatt forró vaj-olaj keverékén megsütjük.
Azon forrón a halszeletekre helyezünk a fűszervajból 1-2 érmét, és tetszőleges körettel tálaljuk.
Mmmm de guszta! Épp egy hasonlót készülök én is sütni ma :)
VálaszTörlésKöszi :-))) Várom a tiédet! :-)
TörlésJajj összefutott a nyál a számban. Ez annyira de annyira guszta és nekem való, nagyon szeretem a halat. Te milyet használtál?
VálaszTörlésKöszönöm Tündi :-)
TörlésTőkehalfilét vettem, fagyasztottat. Nagyon jó a húsa, jól tartotta magát, finom és nagyon kevés szálka volt benne! Ráadásul megfizethető :-)
Jajj de guszta!:)
VálaszTörlésImádom! Imádom! Imádom! Mert egészséges (de még megfizethető), mert egyszerű és finom, és mert "nyárbarát" verzió (kis ideig kell az egyébként is forró konyhában bekapcsolni a gázt)...Tuti kis recept! Egyébként most jut eszembe, hogy régen ettünk már halat...:)
VálaszTörlésSzerintem a mi családunkban is tudna kedvenc lenni!:-)) Nagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon guszta, és sokszor tényleg a legegyszerűbb ételek is olyan finomak tudnak lenni! :)
VálaszTörlésNem is kellenek nekem a bonyolult dolgok, ha ilyen finomságot hozol...! Ide vele! :)
VálaszTörlésEz nagyon finom! Én meg egy kis őrölt csilit szoktam a lisztbe keverni, mert a férjem a borsot kevésbé bírja.
VálaszTörlésMegfőztük,nagyon finom!Köretként tepsibe sült zöldséget (paprika,paradicsom,lilahagyma,fokhagyma stb...) ettünk.MENNYEI!!!
VálaszTörlésKöszönöm a kedves visszajelzést - nagyon örülök, hogy ilyen sikert aratott :-)
TörlésMegfőztük,nagyon finom!Köretként tepsibe sült zöldséget (paprika,paradicsom,lilahagyma,fokhagyma stb...) ettünk.MENNYEI!!!
VálaszTörlés