2012. július 17., kedd

Cukkinis-paradicsomos lepény



Nyáradta finomságokból egy rém egyszerű, percek alatt összedobható lepény. 

Friss paradicsom, zsenge cukkini, feta, zöldfűszerek és valami finom olaj, ennyi az egész - ezek együtt olyan jók, hogy a húsevő férfiaknak sincs utána hiányérzetük!

Könnyű vacsorának egy kis hűvös fehérborral tökéletes!






Cukkinis-paradicsomos lepény


Hozzávalók:


  • 1 cs. leveles tészta (50 dkg)
  • 4-5 érett, de kemény húsú paradicsom
  • 1 közepes nagyságú, zsenge cukkini
  • 1 fej lilahagyma (opcionális)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg feta
  • friss zöldfűszerek: oregánó, kakukkfű, bazsalikom...
  • néhány kanálnyi tökmag- vagy olívaolaj
  • kb. 1 tk nagyszemű (füstölt)


A leveles tésztát lisztezett munkalapon gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A zöldségeket megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd váltakozva sorban kirakosgatjuk vele a tészta tetejét.

Rámorzsoljuk a fetát, meghintjük az összetépkedett zöldfűszerekkel, a vékony szeletekre vágott fokhagymával, meglocsoljuk olajjal és itt-ott megszórjuk durva szemű sóval (óvatosan, hisz a feta alapban sós!). 



200 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta széle picit megpirul, addig a zöldségek is kellőképpen puhák, de még haraphatóak lesznek.

Szeletekre vágva tálaljuk.



3 megjegyzés:

  1. Hú, ez nekem nagyon bejön!

    VálaszTörlés
  2. Finom!!!!! Nagyon szeretem a leveles tésztát is, meg a cukkinit is, meg a fetát is, így együtt tuti nagyon finom és szép színes! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.