Nyáradta finomságokból egy rém egyszerű, percek alatt összedobható lepény.
Friss paradicsom, zsenge cukkini, feta, zöldfűszerek és valami finom olaj, ennyi az egész - ezek együtt olyan jók, hogy a húsevő férfiaknak sincs utána hiányérzetük!
Könnyű vacsorának egy kis hűvös fehérborral tökéletes!
Cukkinis-paradicsomos lepény
Hozzávalók:
- 1 cs. leveles tészta (50 dkg)
- 4-5 érett, de kemény húsú paradicsom
- 1 közepes nagyságú, zsenge cukkini
- 1 fej lilahagyma (opcionális)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg feta
- friss zöldfűszerek: oregánó, kakukkfű, bazsalikom...
- néhány kanálnyi tökmag- vagy olívaolaj
- kb. 1 tk nagyszemű (füstölt) só
A leveles tésztát lisztezett munkalapon gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A zöldségeket megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd váltakozva sorban kirakosgatjuk vele a tészta tetejét.
Rámorzsoljuk a fetát, meghintjük az összetépkedett zöldfűszerekkel, a vékony szeletekre vágott fokhagymával, meglocsoljuk olajjal és itt-ott megszórjuk durva szemű sóval (óvatosan, hisz a feta alapban sós!).
200 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta széle picit megpirul, addig a zöldségek is kellőképpen puhák, de még haraphatóak lesznek.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Hú, ez nekem nagyon bejön!
VálaszTörlésFinom!!!!! Nagyon szeretem a leveles tésztát is, meg a cukkinit is, meg a fetát is, így együtt tuti nagyon finom és szép színes! :)
VálaszTörlésEgy nagy NYAMI... :P
VálaszTörlés