Visszakerestem: idén még nem is játszottam a VKF!-en - piruló smiley...
A Mandulasarok háziasszonya nagyon kreatív alapmotívumot adott meg. A "megszokottól" eltérően nem alapanyagot - hanem egy színt, a fehéret! Maximum egy másik színt engedélyezett mellette :-) A hangya elindult, s rögtön valami édességet vizionáltam.
Így született aztán ez a túródesszert, ami magában foglalja a pina colada koktél ízeit: kókusz, rum, ananász.
Pina colada túróhasáb
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 2 dl kókusztej
- 2-3 ek. kókuszreszelék
- 5 cl fehér rum
- löttyintésnyi vaníliakivonat
- kb. 10 dkg cukor (lehet több-kevesebb, ki milyen édesen)
- 2 púpos ek. zselatin
- ananászkonzerv, még jobb, ha van friss ananászunk
A kókusztejben elkeverjük a zselatint, megmelegítjük, de ne forraljuk! Hagyjuk hűlni, míg összekeverjük a túrókrémet.
A túrót tehát összekeverjük a cukorral, a vaníliakivonattal, kókuszreszelékkel, rummal, végül hozzáadjuk a kókusztejes zselatint. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, nem kell kőkemény legyen, majd kíméletesen a kókuszos túrókrémbe keverjük.
Egy hasábformát/őzgerinc formát kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a szélein túllógjon, majd belesimítjuk a krémet, a tetejére ráhajtjuk a folpack-ot, hogy teljesen befedje.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kiborítjuk, felszeleteljük, és leturmixolt ananászpürével kínáljuk. Ehhez lecsöpögtetjük az ananászkonzervet, és botmixerrel pürésítjük.
Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot hagyjuk ki a krémből. Helyette keverjük össze az ananászdarabokkal, kis lángon kevergetve forraljuk ki belőle az alkoholt. Ugyanúgy pürésítsük botmixerrel, s ha szükséges, pici keményítővel fogjuk össze.
Nálam Mojito, nálad Pina colada...de hát mit tegyünk, ha ezekből lehet fehér színű süteményt készíteni?! A játékért mindent!...:)
VálaszTörlésSzuper ez is:)
VálaszTörlésCsupa jó hozzávalók, ez csakis finom lehet! :P
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, finom lehet! :)
VálaszTörlés