2012. június 10., vasárnap

VKF!49 - Pina colada túróhasáb




Visszakerestem: idén még nem is játszottam a VKF!-en - piruló smiley...

A Mandulasarok háziasszonya nagyon kreatív alapmotívumot adott meg. A "megszokottól" eltérően nem alapanyagot - hanem egy színt, a fehéret! Maximum egy másik színt engedélyezett mellette :-) A hangya elindult, s rögtön valami édességet vizionáltam. 

Így született aztán ez a túródesszert, ami magában foglalja a pina colada koktél ízeit: kókusz, rum, ananász.





Pina colada túróhasáb


Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl kókusztej
  • 2-3 ek. kókuszreszelék
  • 5 cl fehér rum
  • löttyintésnyi vaníliakivonat
  • kb. 10 dkg cukor (lehet több-kevesebb, ki milyen édesen)
  • 2 púpos ek. zselatin
  • ananászkonzerv, még jobb, ha van friss ananászunk


A kókusztejben elkeverjük a zselatint, megmelegítjük, de ne forraljuk! Hagyjuk hűlni, míg összekeverjük a túrókrémet.

A túrót tehát összekeverjük a cukorral, a vaníliakivonattal, kókuszreszelékkel, rummal, végül hozzáadjuk a kókusztejes zselatint. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, nem kell kőkemény legyen, majd kíméletesen a kókuszos túrókrémbe keverjük.

Egy hasábformát/őzgerinc formát kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a szélein túllógjon, majd belesimítjuk a krémet, a tetejére ráhajtjuk a folpack-ot, hogy teljesen befedje.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap kiborítjuk, felszeleteljük, és leturmixolt ananászpürével kínáljuk. Ehhez lecsöpögtetjük az ananászkonzervet, és botmixerrel pürésítjük.

Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot hagyjuk ki a krémből. Helyette keverjük össze az ananászdarabokkal, kis lángon kevergetve forraljuk ki belőle az alkoholt. Ugyanúgy pürésítsük botmixerrel, s ha szükséges, pici keményítővel fogjuk össze.



4 megjegyzés:

  1. Nálam Mojito, nálad Pina colada...de hát mit tegyünk, ha ezekből lehet fehér színű süteményt készíteni?! A játékért mindent!...:)

    VálaszTörlés
  2. Csupa jó hozzávalók, ez csakis finom lehet! :P

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, finom lehet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.