Meggyes gyűjtemény, legyenek meg együtt is ezek a receptek, ha már itt a nyakunkon a szezon!
A meggylekvár intenzív meggyízű, kellőképpen édes, rusztikusan darabos, olyan igazi :-)) A magvalás viszi el az időt, utána az elkészítés max. fél óra! Többek tesztelték már, működik!
A nyersen eltett meggybefőtt receptjét Mama öreg szakácskönyvében olvastam. A kimagozott meggyet állni hagyjuk saját fűszeres levében, 3 nap múltán üvegekbe merjük - és kész! Se dunszt, se gőzölés, se semmi. Csak a friss, ízes meggy!
S persze ilyenkor nem maradhatnak el az üde, zamatos meggyes sütemények sem!
Hasznos böngészést és munkálkodást kívánok :-)
Hmmm... A meggynek már a színe a tömény élvezetet idézi. Az a pitefotó alul pedig egyenesen csodás. Megyek is befalok egy kis meggyet :D
VálaszTörlésMár az epres összefoglalódnál tobzódtam az élvezetekben és most sincs ez másképp! A meggylekvárod önmagáért beszél és arra csábít, hogy megnyaljam a képernyőt, a pitédből pedig bármikor hajlandó vagyok 1 vagy 2 netalán 3 szeletet elfogyasztani:)...hogy utána megint mehessek futni...
VálaszTörlésÉn az idén nem főzök meggylekvárt, pedig csak két üveggel maradt tavalyról.Azt próbálom beosztani, mert nagyon-nagyon finom:
VálaszTörlésHm.......az a meggyes süti, isteni lett!
VálaszTörlésHirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)
Irigy, irigy, irigy, de pusztán szeretetből. Nálunk és környékünkön az összes meggy lefagyott, ami kicsi megmaradt, azt a mult héten leverte a jég. Tegnap számoltam meg, kb 15-20 szem van a fán. Na ebből még kóstolónak is kevés lesz. Most csak Nálad nyalakodom, aztán majd jövőre ráhajtunk. Bizzunk a jövőben, meg a meggytermésben :)
VálaszTörlésEngem a nyersen eltett meggybefőtt fogott meg, aztán a többi:-) mindenik nagyon jó! Ki kell próbálnom, nagyon izgat, hogy se főzni se dunsztolni nem kell és még cukor is elég kevés van benne. Kisebb adagból mint 10 kg, de kipróbálom:-)
VálaszTörlés