Burjánzik a bazsalikom a balkonládában, nem lehet mellette szó nélkül elmenni, így aztán vadászom a bazsalikomos recepteket.
Ez itt egy szuper felhasználási módja! A bazsalikom krémes besamelbe kerül, ezzel kenjük meg a hússzeleteket, melynek íze a hús minden rostját átjárja sütés közben!
Sok-sok dicséretet kaptam érte :-)
Bazsalikomos-sonkás csirketekercs
Hozzávalók:
- 8 csirke felsőcomb filé/8 szelet csirkemell filé
- 5 dkg vaj
- 2 ek. liszt
- 2 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 1 csokor bazsalikomlevél (kb. 5 dkg)
- 8 szelet sonka
A húst megmossuk, leszárítjuk, egy nylon zacskó alatt kíméletesen kiklopfoljuk.
Tipp&trükk: ha zacskó alatt ütögetjük a húst, nem lesz tele a konyha kis húscafrangokkal, s ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszünk, nem fogja hallani a hatodik szomszéd is az előkészületeket :-)
A húst sózzuk, borsozzuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a szálasra vágott bazsalikomleveleket, majd néhány pillanat múlva a lisztet is, s együtt halvány színűre pirítjuk. Felöntjük tejjel, ovális habverővel simára keverjük, kiforraljuk. Egészen sűrű lesz, ne ijedjünk meg tőle! Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd kihűtjük.
A hússzeletekre sonkát fektetünk, megkenjük a bazsalikomos krémmel, és feltekerjük. Minden egyes hústekercset göngyöljünk alufóliába, a végét megtekerve, mint egy óriási szaloncukrot.
Forró, száraz (!) serpenyőben pirítsuk körbe a roládokat, majd tepsibe egymás mellé téve őket 180 fokos sütőben süssük 15-25 percig - a hús milyensége határozza meg, hogy meddig: a mell hamarabb elkészül, míg a combfilének picit több idő kell.
Tálalás előtt távolítsuk el az alufóliát, szeleteljük fel a roládokat, s lágy krumplipürével tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. június
Kellett nekem éhen benézni ide... :)
VálaszTörlésElnézést kérek :-))
TörlésUgyanúgy jártam, mint Gabi: mától fogyózom, így, estére már igen-igen éhes vagyok. És akkor jönnek ezek a képek! :) Nagggyon guszta, még jó, hogy nincs előttem egy tányérral, rögtön feladnám a fogyókúrát! :)
VálaszTörlésHa vacsira nem is, de talán még ebédre beférne, fogyókúra ide vagy oda :-))
TörlésNagyon ott van! Én nem fogyózom, és már vacsoráztam is...de most nyelek nagyokat. :))))
VálaszTörlésKöszi Petra :-)
TörlésCsak megdícsérni tudlak én is, kóstolás nélkül is:) Nagyon szuper lehet és imádom a friss bazsalikomot, ez is egy nagyon jó felhasználási mód:)
VálaszTörlésNagyon jó lett, felcsillant a szemem az ötlet láttán :-)
TörlésNagyon megszerettem az utóbbi időben a bazsalikomot mint fűszert. Nagyon guszta és finom lehet így a hús !
VálaszTörlésÉva, akkor ezt szeretnétek szerintem!
TörlésKedves Chef Viki, Trollanyutól jöttem, hogy szétnézzek nálad és már meg is főztem a legutóbbi bejegyzésedet!:) Isteni volt, köszönjük!
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz, nagyon izgalmas, fincsi ételeket találtam, biztos elkészítek még párat és figyelem az újabbakat!:)
Kedves Tiffanylda, nagyon megörültem a kedves soraidnak, s annak, hogy sikert arattál a főztöddel :-) Üdvözöllek szeretettel!
TörlésNyammm! Pipicomb bőre alá töltve milyen lehet? Nincs kedvem filézgetni...
VálaszTörlés