2012. május 24., csütörtök

Pizzás palacsintatekercsek




A hagyományos diós, túrós, lekváros palacsinták helyett egy egész más ízvilág, engem leginkább egy jól megpakolt pizzára emlékeztetett!

Viszonylag pepecselős étel, de pompásan előkészíthető: a palacsintát meg lehet sütni, ahogy a paradicsommártás is megfőzhető előre, utána már villámgyorsan halad az összeállítás! Akár vendégségre is előkészíthetjük.

Palacsinta, fűszeres paradicsomszósz, sonka, szalámi és feta egy falatban - a válogatós gyerekek is szeretni fogják, a felnőttekről meg már ne is beszéljünk :-)





Pizzás palacsintatekercsek


Hozzávalók:


A palacsintához:

  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 3,5 dl szóda/ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. olaj

Töltelék:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg főtt-füstölt tarja
  • 15 dkg szeletelt (házi) szalámi/kolbász
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 10 dkg feta
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 mk. oregánó


A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, pihentetjük min. 30 percet, majd hagyományos módon vékony palacsintákat sütünk belőle - kb. 12-14 db lesz.

A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket,  a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, 20 percig forraljuk, majd ha a paradicsom nem fő szét, botmixerrel pürésítjük. Langyosra hűtjük.

A tarját, szalámit felcsíkozzuk, a fetát elmorzsoljuk.

Minden palacsintát megkenünk a paradicsommártással, majd tarjával-fetával, illetve kolbásszal-fetával megszórunk. Feltekerjük, 3-4 darabra vágjuk. Vágott felükkel felfelé sütőpapíros tepsire ültetjük őket, majd ha az összessel elkészültünk, meghintjük reszelt sajttal.

180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.





Ihlet: Kiskegyed Konyhája 2011/3.

6 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy pepecselős, de nagyon megkóstolnám! Főleg úgy, hogy nem nekem kell elkészíteni... mondjuk nálad. :) Nagyon jól néz ki, és biztos, hogy nagyon fincsi. :P

    VálaszTörlés
  2. Szerintem kezdünk belépni a palacsinta készítés és töltés új , eddig kevésbé ismert dimenziójába, ahol nem a hagyományos édes töltés és tekerés történik, hanem például ilyen remek sós változatok születnek:) Zseniális receptet fogok én most mneteni!!!

    VálaszTörlés
  3. Viki ez is isteni, és ezt a tölteléket is lehetne az alant lévő pupuskába is tölteni. Nem????

    VálaszTörlés
  4. De jó:) Tetszik nagyon:)

    VálaszTörlés
  5. Viki ez a palacsinta szenzációs!!! Csorog a nyálam, ahogy végigolvastam, na meg ahogy szemezek vele.:))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ötletes, a tölteléket elnézve nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.