A hagyományos diós, túrós, lekváros palacsinták helyett egy egész más ízvilág, engem leginkább egy jól megpakolt pizzára emlékeztetett!
Viszonylag pepecselős étel, de pompásan előkészíthető: a palacsintát meg lehet sütni, ahogy a paradicsommártás is megfőzhető előre, utána már villámgyorsan halad az összeállítás! Akár vendégségre is előkészíthetjük.
Palacsinta, fűszeres paradicsomszósz, sonka, szalámi és feta egy falatban - a válogatós gyerekek is szeretni fogják, a felnőttekről meg már ne is beszéljünk :-)
Pizzás palacsintatekercsek
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg főtt-füstölt tarja
- 15 dkg szeletelt (házi) szalámi/kolbász
- 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 10 dkg feta
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 mk. oregánó
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, pihentetjük min. 30 percet, majd hagyományos módon vékony palacsintákat sütünk belőle - kb. 12-14 db lesz.
A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, 20 percig forraljuk, majd ha a paradicsom nem fő szét, botmixerrel pürésítjük. Langyosra hűtjük.
A tarját, szalámit felcsíkozzuk, a fetát elmorzsoljuk.
Minden palacsintát megkenünk a paradicsommártással, majd tarjával-fetával, illetve kolbásszal-fetával megszórunk. Feltekerjük, 3-4 darabra vágjuk. Vágott felükkel felfelé sütőpapíros tepsire ültetjük őket, majd ha az összessel elkészültünk, meghintjük reszelt sajttal.
180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Ihlet: Kiskegyed Konyhája 2011/3.
Lehet, hogy pepecselős, de nagyon megkóstolnám! Főleg úgy, hogy nem nekem kell elkészíteni... mondjuk nálad. :) Nagyon jól néz ki, és biztos, hogy nagyon fincsi. :P
VálaszTörlésSzerintem kezdünk belépni a palacsinta készítés és töltés új , eddig kevésbé ismert dimenziójába, ahol nem a hagyományos édes töltés és tekerés történik, hanem például ilyen remek sós változatok születnek:) Zseniális receptet fogok én most mneteni!!!
VálaszTörlésViki ez is isteni, és ezt a tölteléket is lehetne az alant lévő pupuskába is tölteni. Nem????
VálaszTörlésDe jó:) Tetszik nagyon:)
VálaszTörlésViki ez a palacsinta szenzációs!!! Csorog a nyálam, ahogy végigolvastam, na meg ahogy szemezek vele.:))
VálaszTörlésNagyon ötletes, a tölteléket elnézve nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlés