Ki tud nemet mondani egy új brownie receptre? Én nem :-)
Megláttam Lúdanyó mesés képeit, s már vittem is a receptet! Mindössze annyit változtattam rajta, hogy a tészta egésze alulra került, lévén nincs olyan picurka tepsim, hogy "megmárványosíthattam" volna a tetejét, de ez senkit nem zavart!
Pici kockákra vágtam, és egész egyszerűen nem bírtunk vele leállni! Hol egyikünk, hol másikunk surrant a konyhába újabb és újabb falatért - míg egyszer csak hűlt helye nem lett :-)
Próbáljátok ki! Villámgyorsan elkészül, elronthatatlan és egyszerűen mesés!
Krémsajtos brownie
Hozzávalók egy20x30-as (még jobb, ha 20x20-as) tepsihez:
- 12 dkg étcsokoládé (60-70 %-os)
- 11,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- csipet só
Krémsajtos réteg:
- 1 tojás
- 25 dkg mascarpone (vagy egyéb, akár házi! krémsajt)
- 5 dkg cukor
- 1 lötty vaníliakivonat
Olvasszuk össze mikróban (500 W, 1,5-2 perc) vagy gőz fölött a vajat és a csokoládét. Hagyjuk picit hűlni, majd keverjük hozzá a cukrot, egyesével a tojásokat, végül a lisztet és a pici sót.
Egy 20x30-as (vagy 20x20-as) tepsit/sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a csokoládés masszát.
A krémes felső réteghez egyszerűen keverjük ki a krémsajtot a tojással, a cukorral és a vaníliával, kenjük a csokis tészta tetejére, majd 160 fokos sütőben süssük 25-30 percig. Akkor jó, ha a közepe már nem mozog, de igazán még nincs tökéletesen átsülve. Hűlés közben a benne lévő hő tökéletesre fogja szilárdítani!
Csábító fotók és ízek! Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi :-) Őrületes sebességgel fogyott!
Törlésohó! Mennyei....:)
VálaszTörlésIgeeeeeeeeeen :-))))))
TörlésJól néz ki :9
VálaszTörlésEgyszer Maci receptje szerint készítettem, és tényleg isteni... :)))
Köszi Petra :-)
TörlésSzuper! Nekem is feltétlenül ki kell majd próbálnom a browniemhoz a krémsajtos réteget. Biztos nagyon fincsi lehet
VálaszTörlésEgyáltalán nem rontja el, de nem ám!! :-)
TörlésÓóóó, ez nagyon jóóóó! :)
VálaszTörlésJaj, nagyon... Az elkárhozás :-))
TörlésUgye, ugye? :)
VálaszTörlésBezony ám! Köszönöm a recipét!
TörlésVikkkem! Megcsináltam, nagyon finom lett! Annyi, hogy majd a "Hogyan simítsunk el egy nem szilárd halmazállapotú masszán (egyenletesen) egy másikat?" továbbképzés indulásakor, ha szólnál, megköszönném!:-))))
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett :-))) Tanfolyam igény szerint indul, majd egyeztetünk :-D
TörlésVajon, ha csak a krémsajtot vanília aromával, tojáshabbal és porcukorral keverem ki és a megsült brownie tetejére teszem, úgy is jó lehet? Vagy a legjobb megsütve? És ha azt a problémát akarom kiküszöbölni, amit Lizann írt és elősütöm a tésztát, aztán rakom rá a krémet és úgy sütöm tovább, akkor összesül, vagy a krém nyers marad?
VálaszTörlésA tojás miatt én feltétlenül megsütném, bár tudom, hogy pl. a tiramisuban is nyers tojás van. Inkább legyen akkor a tészta kicsit elősütve, hogy a teteje kérgesedjen meg, utána jöhet rá a krémsajtos réteg, és úgy süljön készre.
Törlés