2012. március 3., szombat

Narancsos-tárkonyos sertéscomb




Szívesen próbálkozok bizarrnak tűnő ízpárosításokkal, szerencsére Zuram kitűnően viszonyul a hajlamaimhoz :-))

Jelen próba egész egyszerűen kitűnően sikerült! A hús egy éjszakát töltött narancslé, narancshéj, fehérbor és tárkony társaságában, jól magába szívta az ízeket, másnap pedig őrületes illatokat árasztott sütés közben. 

Dobtam mellé cikkekre vágott krumplit, hogy együtt süljön hús és köret, a végén szinte nem tudtam eldönteni, melyik lett a finomabb :-)

Nem lehetetlen, hogy elővesszük nyáron grillre!






Narancsos-tárkonyos sertéscomb


Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg bőrös sertéscomb
  • 1 narancs
  • 2 dl fehérbor
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerinti mennyiségű tárkony (kb. csapott evőkanálnyi)
  • só, bors
  • 1 kg krumpli


A húst megmossuk, leszárítjuk. Nagyobb tálba helyezzük, majd ráreszeljük egy alaposan megmosott narancs héját, ráfacsarjuk a levét. Aláöntjük az olajat és a bort, meghintjük tárkonnyal, majd jó alaposan beleforgatjuk a húst.

Szorosan lefedjük, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, a páclevet aláöntjük. Körberakjuk hámozott, cikkekre vágott krumplival. 

A tepsit szorosan lezárjuk alufóliával, és a hús vastagságától függően 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Azon forrón, a vele sült krumplival - és a maradék hűs fehérborral - tálaljuk.



4 megjegyzés:

  1. Jaj de szép husi! Még nem próbáltam ezt a kombót, de biztos fini!

    VálaszTörlés
  2. Mindenféle hús jöhet naranccsal: kacsa, csirke, malac, mindet ugyanolyan szívesen eszem. A narancs-fehérbor párosítás pedig egyenesen mennyei lehetett! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú de gyönyörű darab comb:) Érdekes kombináció, de mivel én is imádok kísérletezni, nekem jöhet:) Az én családom is elég jól viseli a fura párosításokat, sok ilyen vált már kedvenccé:)

    VálaszTörlés
  4. Most ha azt mondanám hogy folyik a nyálam, nem is hazudnék! Nagyon guszta, még nem ettem ilyen páccal készültet de eltudom képzelni hogy nagyon finom !!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.