Mutatom, hogy mit ettünk ezzel a klassz boros krumplival!
Gabojszánál láttam egy hónapja egy izgalmas fasírtot, szardellával, citrommal és minden földi jóval ízesítve, tudtam, hogy kell nekem ez a recept!
Szardellát égen-földön nem kaptam, így mindközönséges olajos halkonzervet használtam ízesítés gyanánt. Hát mit mondjak? A megérzésem jó volt: fasírtra ennyi dicsérő szót még soha nem kaptam, istenkirály ízkombináció született.
Nem csak bátraknak ajánlom!
Halas-citromos pikáns fasírt
Hozzávalók 8 közepes darabhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- fél doboz olajos halkonzerv (kb. 8-10 pici halacska)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 maréknyi (házi) zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
- kakukkfű
A fasírt felsorolt hozzávalóit egész egyszerűen alaposan összegyúrjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük (de mehet egész éjszakára is), hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Nedves kézzel lapos kis fasírtokat formázunk a masszából, majd kevés olajon, oldalanként néhány perc alatt készre sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával, főzelék feltétjeként, de akár egyszerűen friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Nnnna...most végeztem a recept leírásával, szerintem tuti finom fasírt lesz belőle! Az eredményről beszámolok majd...
VálaszTörlésNnnnnnnnna, figyelek :-) Remélem, ízlett!
TörlésEz a fasírt biztos, hogy nagyon finom! :) nyami!
VálaszTörlésÓdákat kaptam cserébe és lelkes repetázást :-)
TörlésElőször azt hittem, hogy csak halból készült. De így talán még jobban tetszik. :)))
VálaszTörlésA hal csak plusz íz benne, de eszméletlen nagyot dob rajta!
TörlésSzia!
VálaszTörlésEz itt nem a reklám helye:), de az ALDI-ban most akciós a szardella.
A recept nagyon jól hangzik, kipróbálom.
Köszi az infót Hajni :-)))
Törlés