Szeretek borral főzni :-)
Ha már unjuk a krumplipürét, a sült krumplit és egyéb hagyományos krumpliköreteket, újítsunk be ezzel a remek dologgal, igazán hálás lesz érte mindenki, az egészen biztos!
Fehérbor, vaj, vöröshagyma és petrezselyem adja az ízeket, de még milyeneket!
Borbarátok krumplija
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
A krumplikat megmossuk, héjában megfőzzük, de ne teljesen puhára, mert szét fog esni! Ha kész, lehűtjük, meghámozzuk, nem túl vékony karikákra vágjuk, majd tetőcserépszerűen tepsibe rakosgatjuk, meghintjük sóval.
Míg a krumpli fő, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát finomra vágjuk, a vajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vágott petrezselymet, felöntjük a borral, néhány percig együtt főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
A krumplit meglocsoljuk a boros-hagymás öntettel, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ez jó lehet :) Én is szeretek borral főzni. Klasszul feldobja az ízeket.
VálaszTörlésMeg is csinálom ebédre! :) Káposztasalival.... hű de fini lesz. :)
TörlésMindennemű alkohollal szeretek főzni, de idáig mindig csak húsokhoz használtam. Ezt feltétlenül ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésÉn régebben borral egyáltalán nem szerettem főzni, inkább sörrel, mára viszont megkedveltem az ízét. Jó főzés közben szomjat oltani vele...vagy Ti nem erre gondoltatok?...
VálaszTörlésNa jó, viccet félretéve, tényleg jól néz ki, hétköznapi vacsinak önmagában is tökéletes. Feltétlenül kipróbálom!
Nagyon guszta lett a krumplid! Kíváncsi lennék hogy a férjuram mit szólna hozzá?:) Szerintem egész héten süthetnék nem haragudna meg érte, sőt borral, sörrel fölváltva! Nem kockáztatom meg hogy kipróbáljam!:))
VálaszTörlés