A péti pite kistestvére, ami az ízét illeti, de nincs dagasztás-kelesztés, várakozás másfél-két óráig. Egyszerű túrós-olajos gyúrt tészta, amiről már régen elfelejtkeztem, pedig annyira jól debütált az almás párnákkal :-)
Levendulalánynál láttam ezt a verziót, és a homlokomra csaptam: bingó! Összeállítani kb. 10 perc méricskéléssel, gyúrással és feltét pakolással együtt, aztán mehet is a sütőbe, s fél óra múlva készen van a vacsora!
Egy kicsit átszabtam az eredeti receptet, s a végeredmény mind melegen, mind másnap hidegen oltári finom lett!
Buliban italkorcsolyaként vagy váratlan vendégek betoppanásakor egy főnyeremény :-)
Túrós-sonkás pite
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg túró
1 kis pohár natúr joghurt (175 gr)
3-5 ek. olaj
1 cs. sütőpor
1 tojás
só, bors
A rakományhoz:
3-4 dl tejföl
10 dkg sonka/húsos szalonna
1/2-1 fej lilahagyma
10-15 dkg reszelt sajt
tetszés szerinti (zöld)fűszerek
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk egy tálban. A liszt mennyiségét lehet korrigálni felfelé, ez függ a túró nedvességtartalmától/zsírosságától, illetve a tojás nagyságától is.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral borított tepsibe fektetjük. A tejfölt tetszés szerint megízesítjük, vastagon megkenjük vele a tésztát. Megpakoljuk csíkokra vágott sonkával/szalonnával, lilahagyma karikákkal és megszórjuk sajttal.
180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Jól hangzik :) A tésztában mennyire érződik a túró? Mert a párom elvileg nem szereti, de megeszi mindenben amiben nem feltűnő és határozottan tetszik ez a recept.
VálaszTörlésNem fogja észrevenni :-) Sütés után olyanná válik, mint egy pihepuha kelt tészta, semmi túróíze nincs!
VálaszTörlésTennék egy próbát :-)
köszi :)
TörlésTényleg főnyeremény! :)) Imádjuk az ilyesmiket. Eléggé hasonlít a kenyérlángosra - mondhatni a feltét ugyanaz. Kedvencünk a kenyérlángos!
VálaszTörlésOlyan! Épp csak villámverzióban :-)
TörlésNagyon fincsi lehet, ha lenne túróm már le is csaptam volna a receptre:) Kinézetre tényleg hasonlít a kenyérlángosra.
VálaszTörlésTrollanyu, házitúróból? Persze ha lehet kapni felétek házitejet :-) De szerintem ricottával is működik!
TörlésSzuper!!!! Nagyon guszta!!! Húúúú, az almás párnákat én is többször megsütöttem, és imádtuk, de ez a sós változat is fincsi lehet. Veszek is túrót, és megsütöm.:)
VálaszTörlésFú, az almás párnákat mi is nagyon szerettük! Isteni volt! Szerintem ezt is csípni fogjátok :-)
TörlésEz a recept valóban nagyon jó! Guszta és finom lehetett !
VálaszTörlésÉva, roppant gyors és nagyon finom! Ajánlom, tényleg :-)
TörlésSzerintem valami hasonló lesz ma a vacsora. És én is elfeledtem ezt a tésztát. Köszike!
VálaszTörlésSietős hétköznapokra egyszerűen szuper! Szeretni fogjátok :-)
Törléskipróbálásgyanús...:-)
VálaszTörlésJó szívvel ajánlom :-) Pusz!
TörlésTudom, lekéstem, de akkor is...szeretem :)
VálaszTörlésKöszi a receptet, megcsináltam a héten és nagyon finom lett! :)
VálaszTörlésÖrülök Pipacs a sikernek :-))
Törlésjó ennivaló
VálaszTörlésBy: Tömöriné Juhász Judit