A krumpli-rizs-tészta szentháromságon túl is van élet, ami a köreteket illeti :-)
Ráadásul így a zöldségfogyasztás is kipipálva!
Szerintem önmagában is tök jó volt, de sültek mellé is remek. A fűszerezéssel bátran lehet játszani, ez itt most egy minimál verzió!
Mézes-szezámos sárgarépa
Hozzávalók:
- 80 dkg sárgarépa
- 1 ek. olaj
- 1 ek. méz
- 1 ek. szezámmag
A répát meghámozzuk, ferdén felvágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, tűzálló tálba pakoljuk, és 180 fokos sütőben egyszer-kétszer átforgatva megsütjük. Répától függ, kb. 40 perc, de maradjon meg a haraphatósága!
Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a szezámmaggal, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe pirulni.
Ihlet: Sütés&főzés 2010. nyár
Vikikém nézz be hozzám légyszí, puszi:-))))
VálaszTörlésKöszönöm Ani :-) Pusz!
TörlésNagyon jo otlet, hasonlot keszitettem mar, de nem mezzel, igy ellopom :-)
VálaszTörlésMagdi, az a kis karamelles mellékíz kifejezetten jót tesz neki :-)
TörlésIsteni lehet, még én sem készítettem mézzel:)Nekem magában is jöhet, állandóan répát rágcsálok:)
VálaszTörlésTrollanyu, nekem határozottan bejött. Még úgy magában elvillázva is :-)
TörlésLájk! A sült répa kipipálva, finom és édes, főleg, ha kicsit megpirul, na de így mézzel milyen jóság lehet... Mmmm! :)
VálaszTörlésCsipet, szó szerint így történt, ahogy írod :-)))
Törlésez tényleg big lájk.
VálaszTörlésKöszi :-) Gyerkőknek vajon bejövős lenne ilyen formában a répa?
TörlésKi kellene próbálnom, hogy az unokáim elfogadnák-e így a sárgarépát??:)) Natúr szeretik.:)
VálaszTörlés