Nincs összehasonlítási alapom, vajon milyen lehet az a fajta mézes-mustáros, amit az egyszeri kisfiú anyukája készített a reklámban (mindenki őt irigyelte...) - de látatlanban mondom, hogy ez annál sokkal, de sokkal finomabb :-))
Illatos lett és omlós, a teteje a méztől kissé karamellizálódott.
Nem kéne elfelejteni, hogy nyáron grillen is kipróbáljuk!
Addig is itt a tepsis verzió, nosza hát!
Mézes-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 4 ek. méz
- 4 ek. mustár
- 3 ek. olaj
- 2 ek. citromlé
- 1 kk. fűszerpaprika
- só, bors
A combokat megmossuk, tetszés szerint forgójuknál kettévágjuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt, olajat, citromlevet, fűszerpaprikát és a borsot, majd beleforgatjuk a húsdarabokat. Néhány órán át, de akár egész éjszakára is hagyjuk pácolódni.
Sütés előtt a húsokat kiemeljük a mézes-mustáros mázból, megsózzuk, tepsibe fektetjük őket egymás mellé. A maradék pácot egyenletesen elkenegetjük a combok tetején.
1 dl vizet aláöntve, a tepsit alufóliával szorosan lezárva 180 fokos sütőben kb. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk.
Biztos vagyok benne, hogy ez sokkal finomabb. :)
VálaszTörlésBÚÉK!:)
Nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésNagyon guszta:) Mi is nagyon szeretjük, nem csak csirkével.
VálaszTörlésNagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük mert valóban nagyon finom!
VálaszTörlésEzt most elviszem, mert szeretem az ilyesmit. Olvasás közben már alakítottam egy kissé, azon gondolkodtam, hoyg szezámmagot az eljárás melyik fázisában kellene hozzáadni?
VálaszTörlésEmlékszem arra a mézes-mustáros szósz reklámra...
VálaszTörlésNem is kérdés, hogy merre billen nálam a mérleg nyelve. Mentve. :)
Annyira jól néz ki, hogy már be is pácoltam holnapra a csirkecombokat... :))))
VálaszTörlésSedith, szerintem is :-) BÚÉK nektek is!
VálaszTörlésKati, köszönöm!
Trollanyu, nem csak csirkével? Hm!
Éva, köszi :-)
Seafalcon, szezámmagot a végén, mikor már pirul a teteje! Szerintem :-) Extra ropogós lesz :-)
Petra, hihi :-))
Noviamy, kíváncsian várom, hogy fog ízleni :-)
kissé lájtos (hálisten) csilis kencével (direktben Kínából) ugyanezt elkövettük, nyáron, kint a parács fölött.
VálaszTörlésegyszóval? istenség.
hajrá Viki, el ne felejtsd a fél év múlva esedékes repetát.
Évi, akkor jó volt a gondolatmenetem, hogy ezt ismételni kell majd szabad ég alatt is :-)))
VálaszTörlésMéz-mustár nagy kedvenc :)
VálaszTörlés