2012. január 31., kedd

Meggyes-kókuszos brownie




Brownie-t sütni jó. Brownie-t enni még jobb!

Szaftos, dúsan csokoládés tésztájához pompásan passzol a meggybefőtt, a tetején a kókuszos hab pedig már tényleg csak ráadás!

Ajánlom :-)






Meggyes-kókuszos brownie



Hozzávalók egy kb. 20x20-as formához:

  • 13 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14+ 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg meggybefőtt
  • csipet só

A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és csipet sóval.

A vajat gyenge tűzön összeolvasztjuk a csokoládéval, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverünk 2 egész tojást, 2 tojás sárgáját, 14 dkg cukrot, majd a kakaós lisztet.

A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. Tetejét sűrűn megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.

170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Míg a tészta sül, a kimaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük 10 dkg cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A félig sült süteményt kihúzzuk a sütőből, egyenletesen elkenjük rajta a kókuszos habot, majd visszatolva a sütőbe még kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha picit tapad a beleszúrt tűre, kész is van, hűlés közben tovább fog szilárdulni.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd kis kockákra vágva tálaljuk.




Ihlet: NLK 2010. június

10 megjegyzés:

  1. Hú, ahogy leírtad a bevezető szövegben: szaftos, dúsan csokoládés, meggybefőtt és kókuszhab... hmmm, nagyon tetszik, jöhetne hozzám legalább 1 db kóstolóba... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek, a meggy savassága biztos jól kiegészíti a brownie édességét. Nagyon finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jóóóóóóóó kis páros, annyi szent :-)

      Törlés
  3. Csatlakoznék, browniet enni mindig jó! Biztos ez se kutya!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liz, majd elkövetek egyet, mit szólsz? :-)

      Törlés
  4. Ahhh, csokiss, boldogsághormon!!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.