No ezt sem most sütöttem... De igen élénken emlékszem az elismerő szavakra, a hümmögésekre, csillogó szemekre és a lelkes repetázásra :-)
Puha, foszlós hamburgerbuci öleli körbe az ízlésünk szerint beízesített húspogácsát, s így sül készre ez a rafinált hamburger.
Remek vacsora vagy bulikaja, mindenki imádni fogja! Kínáljunk mellé külön zöldsalátát, kis tálkában kencéket, szószokat.
Az ötletet Max-tól kölcsönöztem, s a szájízünkhöz igazítottam :-)
Hamburger
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 3 dkg (!) olaj
- 17 dkg (!) víz
- 27 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 1 mk. só
- 1 dkg friss élesztő
A húspogácsához:
- 50 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- sütéshez kevés olaj
- mustár/ketchup
- sajt
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
A buci hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a húspogácsát. A darált húst összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Természetesen tetszés szerint fűszerezhető, bármilyen vonulat felé el lehet vinni: zöldfűszerekkel, egzotikus fűszerekkel, csípősre vagy sem, a fantáziánk szab határt!
6 egyenlő részre osztjuk a húsmasszát, pogácsákat formálunk belőle, és kevés forró olajon mindkét oldalán pirosra sütjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon 6 egyenlő részre vágjuk, és akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk majd burkolni vele a húspogácsákat.
A húst megkenjük ízlés szerint mustárral/ketchuppal. Ráfektetjük a húst, befedjük felszeletelt sajttal, majd a tészta széleit úgy csípjük össze, hogy teljesen körbeölelje a tölteléket.
Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire ültetjük őket, 20 percig langyos helyen kelni hagyjuk.
A sütőt - aljában egy kis pikszis vízzel - előmelegítjük 180 fokra. A hamburgereket lekenjük tojással, meghintjük szezámmaggal, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, mert a belseje tűzforró, utána kínáljuk tetszés szerinti további körítéssel.
A kis drága... nem is látszik, hogy mit rejt magában.., hogy egy komplett ebéd a kis édes!:)))
VálaszTörlésÁrtatlan alamuszinak látszik, pedig utána el lehetne menni napszámba kapálni :-))
TörlésDe jó:) Még sosem jutott eszembe így sütni, de most majd kipróbálom. A hamburger különben is nagy kedvenc.
VálaszTörlésÉs ízlésetek szerint variálhatod a húst hozzá! Meg a szószokat. Meg a sajtot :-)
TörlésJó ötlet belesütni a húst! Ez az amit nagyon szeretek, de a 7 és 10 évesek nem tudják úgy enni, hogy szét ne essen... Aztán meg takaríthatok. :D
VálaszTörlésItt a megoldás. Köszi. :)
Petra, engem jobb nem látni hamburgerevés közben :-DD Még a fülemen is folyik :-)) De ez nem! Ez felhasználóbarát verzió :-D
TörlésDe jó ötlet:)
VálaszTörlésKöszi Kati :-) Tessék kipróbálni :-)
TörlésEz mekkora ötlet! Hogy miért nem nekem jutott az eszembe...:)
VálaszTörlésCsiperke, én is úgy lestem el :-) De milyen jól tettem!
TörlésEzt ki kell próbálnom!!! Nagyon tetszik, köszi a receptet!!! :)
VálaszTörlésWattacukor, vigyed, próbáld! Istenkirály :-)
TörlésMár többször megsütöttük azóta, mindenféléket pakoltunk bele. Mindenhogy nagyon finom! Ez egy örök recept marad :)
TörlésJaj, de nagyon örülök!!!
TörlésÉn is készítettem zsemléket, de nem töltöttem meg. Mind a 32 db elfogyott. :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ez a hambi. :)
Gratula a sikeres sütéshez :-) 32 db hamburgerbucit eltüntetni, isteni finom lehetett!
Törlésén hasonlóban kalácsot sütöttem. kalácstészta kevesebb cukorral több sóval, és tölthető bármivel: elősütött darált hús, zöldségek, fokhagymás tejfölös öntet, paradicsomszósz, nagyon jól variálható és finom. Lehet szeletelt felvágottal is késziteni, mondjuk maradék kukoricasalátával. ;)
VálaszTörlés