2012. január 27., péntek

BBQ csirkecombok




Adva volt Gabojsza istenkirály BBQ oldalas receptje, amit tavaly egy felhőtlen nyári napon tarja formájában adtam elő. Szerettük!

Eszembe ötlött az íz, cselekednem kellett. Grillszezonon kívüli megoldásként tepsiben sültek meg a csirkecombok a páclében - páratlanul finom, omlós és ízgazdag lett!





BBQ csirkecombok


Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 tk. oregánó
  • 2-3 babérlevél
  • 1 ek. méz


Elkészítjük a fűszeres-paradicsomos pácot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomlében elkeverjük a vöröshagymát és a fokhagyma 2/3-nyi részét. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és a babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 15-20 percig, időnként megkavarva összefőzzük.
A főzés végén belekeverjük a maradék zúzott fokhagymát és a mézet. Langyosra hűtjük.

A csirkecombokat megmossuk, a tollmaradványokat, s a "sarkáról" a sárgás bőrt eltávolítjuk. Egy nagy edénybe helyezzük, és meglocsoljuk a fűszeres páclével, jól összeforgatjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük, az edényt természetesen szorosan lezárva.

A pácolási idő letelte után a combokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a pácoló edényben maradt mártással. A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 fokon kb. 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.



6 megjegyzés:

  1. Annyira jól néz ki,hogy ki kell próbálnom. :D

    VálaszTörlés
  2. Isteni, nagyon jól néz ki:) Nálunk pont omlós sertéssült volt BBQ szósszal:)

    VálaszTörlés
  3. Szaladok papírzsepiért, mert valami kicsurgott a számból............... :)

    VálaszTörlés
  4. Pác a tűzhelyen, holnapi ebéd lesz, kukoricás rizzsel és salátával. Köszikösziköszi :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.