Adva volt Gabojsza istenkirály BBQ oldalas receptje, amit tavaly egy felhőtlen nyári napon tarja formájában adtam elő. Szerettük!
Eszembe ötlött az íz, cselekednem kellett. Grillszezonon kívüli megoldásként tepsiben sültek meg a csirkecombok a páclében - páratlanul finom, omlós és ízgazdag lett!
BBQ csirkecombok
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk. oregánó
- 2-3 babérlevél
- 1 ek. méz
Elkészítjük a fűszeres-paradicsomos pácot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomlében elkeverjük a vöröshagymát és a fokhagyma 2/3-nyi részét. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és a babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 15-20 percig, időnként megkavarva összefőzzük.
A főzés végén belekeverjük a maradék zúzott fokhagymát és a mézet. Langyosra hűtjük.
A csirkecombokat megmossuk, a tollmaradványokat, s a "sarkáról" a sárgás bőrt eltávolítjuk. Egy nagy edénybe helyezzük, és meglocsoljuk a fűszeres páclével, jól összeforgatjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük, az edényt természetesen szorosan lezárva.
A pácolási idő letelte után a combokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a pácoló edényben maradt mártással. A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 fokon kb. 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Annyira jól néz ki,hogy ki kell próbálnom. :D
VálaszTörlésIsteni, nagyon jól néz ki:) Nálunk pont omlós sertéssült volt BBQ szósszal:)
VálaszTörlésSzaladok papírzsepiért, mert valami kicsurgott a számból............... :)
VálaszTörlésPác a tűzhelyen, holnapi ebéd lesz, kukoricás rizzsel és salátával. Köszikösziköszi :-)
VálaszTörlés;-))
TörlésRemelem, izlett mindenkinek!
;-))
TörlésRemelem, izlett mindenkinek!