Brownie-t sütni jó. Brownie-t enni még jobb!
Szaftos, dúsan csokoládés tésztájához pompásan passzol a meggybefőtt, a tetején a kókuszos hab pedig már tényleg csak ráadás!
Ajánlom :-)
Meggyes-kókuszos brownie
Hozzávalók egy kb. 20x20-as formához:
- 13 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 14+ 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 6 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg meggybefőtt
- csipet só
A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és csipet sóval.
A vajat gyenge tűzön összeolvasztjuk a csokoládéval, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverünk 2 egész tojást, 2 tojás sárgáját, 14 dkg cukrot, majd a kakaós lisztet.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. Tetejét sűrűn megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.
170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Míg a tészta sül, a kimaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük 10 dkg cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A félig sült süteményt kihúzzuk a sütőből, egyenletesen elkenjük rajta a kókuszos habot, majd visszatolva a sütőbe még kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha picit tapad a beleszúrt tűre, kész is van, hűlés közben tovább fog szilárdulni.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kis kockákra vágva tálaljuk.
Ihlet: NLK 2010. június