Túrós tészta. Világ legegyszerűbb mutatványa, igaz?
Van, aki cukrosan-tejfölösen eszi, van, aki sült szalonnakockával, sósan. De hallottam már olyat is, hogy megvolt a szalonnapörc, a tetején meg porcukorréteg :-)
Ez itt egy igazán remek verzió: a szalonna mellé került egy kis kolbász, a tetejére pedig némi kapros tejföl. Sütőben átsütve.
Egészen más dimenzió!
Túrós tészta de luxe
Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 50 dkg túró
- 10 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint lángolt kolbász
- 5 dl tejföl
- kapor
- só
A tésztát előírás szerint kifőzzük, leszűrjük.
A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt vékony karikákra vágjuk. Lassú tűzön kisütjük őket.
A kifőtt tésztát összekeverjük a szalonnával, kolbásszal, a túróval, ízlés szerinti sóval ízesítjük.
Tepsibe simítjuk, tetejét megkenjük kapros tejföllel, kirakjuk kolbászkarikákkal, és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kockákra vágva, plusz tejföl hozzáadásával tálaljuk.
Ihlet: Mindmegette
Én a szalonnás-cukros tábort erősítem, így gondolom a kolbászos is bejönne! Karulino
VálaszTörlésJöhet cukrosan is, de akkor szalonna nélkül. De szalonnásan és cukortalanul az igazi! Tetszik a te verziód!
VálaszTörlésNagyon guszta! Én maradok a hagyományosnál, de finom lehet így kolbásszal is , de cukrot nem kérek!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Nem tudom én sem elképzelni cukorral és szalonnával együtt, de azért megkóstolnám, ki tudja:) Nagyon sok tésztás ételnek jót tesz egy kis időzés a sütőben.
VálaszTörlésNem rossz!!! Ma nálunk is túrós tészta volt, de a hagyományos sok-sok sült szalonnás, sós, sok túróval, sok tejföllel,imádom:-))))
VálaszTörlésHalkan súgom csak, mert biztos van aki elborzad, én a káposztás tésztát szoktam megcukrozni, elkészítem sósan, borsosan, egy adagot úgy eszem, aztán még egyet cukrosan.Szerintem nagyon finom:-)))
Azt a mindenit, de szám ize szerint való! Meg is kéne csinálnom annyira :)))
VálaszTörlésMa elkészítettem én is ezt a verziót. Isteni lett! Köszi az ötletet:)
VálaszTörlésKarulino, szerintem is :-) Egy kis kolbász nem rontott még el semmit :-DD
VálaszTörlésCsiperke, szerintem is sósan!
Éva, köszi :-)
Trollanyu, ahogy mondod! Főleg, ha kis tejföl, sajt is van a tetejükön! :-)
Anikó :-)) Ilyen borzalmas szentségtörésről is hallottam már, ami a káposztás tésztát illeti :-DD
Í.Sz - meg kéne csinálni ;-))
Ari, köszönöm! Egészségetekre!