Szelet hús, rajta sonka, gomba, sajt - tuti kombináció :-) Igazából ez rejlik a költői megnevezés mögött, egyszerű és nagyszerű finomság.
Vendégváróként is ideális, kitűnően előkészíthető. A hús megsüthető előre, a gomba is megpárolható. Utána már csak percek kérdése összerakni, és mehet a sütőbe - aztán pedig frissen a vendégek elé.
Nagyot nem tévedhetünk, persze csak ha mindenki szereti a gombát :-)
Óvári szelet
Hozzávalók:
- 4 szelet hús (tarja, karaj, csirkemell...)
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- só, bors
A húst megmossuk, leszárítjuk, ha kell, klopfolóval kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ha vastagabb húsból készítjük, mint pl. a tarja, elősütés után tegyük a sütőbe további 30-40 percre fóliázott tepsiben teljesen puhára párolni!
A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, és kevergetve zsírjára sütjük (míg a keletkező folyadék el nem párolog alóla).
A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük.
A kisütött hússzeleteken igazságosan elosztjuk a hagymát gombát, a sonkacsíkokat, beborítjuk sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé meg nem pirul a tetején.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Hozzávalók szerencsés találkozása, finom!
VálaszTörlésNálam nyerő ez az étel, imádom a gombát. A mai ebédemhez is használtam, ha van kedved nézd meg.
VálaszTörlésAkkor én már készítettem ilyet, csak nem tudtam, hogy ez a neve:) Nagyon guszta és tényleg nyerő kombináció:)
VálaszTörlésIsmerem és szeretem, csak azt nem tudtam, hogy így hívják... ;)
VálaszTörlés... igazságosan ... :-)
VálaszTörlés