Az édességek után "lazítsunk" egy ütős kis pogácsával!
Ilyen időben ez kell: fantasztikus illatok a jó meleg lakásban, egy csodás pogácsa, egy jó sör/forralt bor, és jöhetnek is a barátok, eltölteni egy kellemes estét :-)
Anno-anno én is láttam a Vacsoracsata ezen adását, Gizike rögtön meg is valósította - én már csak ilyen későn érő típus vagyok, na!
A túró miatt másnap is élvezhető, így hát ne habozzatok!
Kolbászos-(juh)túrós pogácsa
Hozzávalók 2 nagy tepsinyi adaghoz:
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1-2 ek. tejföl
- 20 dkg puha margarin
- 25 dkg túró (ha van, mehet juhtúró)
- 50 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 1 csapott ek. só (ha juhtúró, csínján!)
- 3 dkg friss élesztő
- 15-20 dkg füstölt kolbász
Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt/szezámmag
A kolbász héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk.
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk a felsorolás sorrendjében, dagasztás közben hozzáadjuk a kolbászkockákat is.
Duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. A felületét sűrűn "megkarcoljuk" egy éles késsel, de óvatosan, el ne vágjuk!
Hajtogatunk: felső harmadát lefelé középre, alsó harmadát felfelé középre. Bal harmadát, majd a jobb harmadát is középre - egy duci csomagot kell kapnunk.
Lisztezett munkalapon újra kinyújtjuk, immár legalább 1-1,5 cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire ültetjük.
Későn érő típus? Csípem a humorodat!
VálaszTörlésAlaposan fel van turbózva ez a pogi, nagyon klassz recept. :)
Nagyon finom lehet ez a felturbózott pogácsa:)Nem is haboznék, ha lenne juhtúróm és most ment tönkre a sütőm fűtőszála.
VálaszTörlésimádom a juhtúrós pogit, szerintem a kolbászos változat csak emelhet rajta!Karulino
VálaszTörlésViki! Jöhetnek a barátok?:-)))
VálaszTörlés