Ránézésre egy jó szaftos csirkepaprikás.
Aztán felemeljük a fedőt, és megcsapja az orrunkat valami fűszeres, mámorító illat! Kókuszdarabkák és mazsolaszemek kandikálnak ki a sűrű szaftjából, elbátortalanítva a kóstolókat.
De győzedelmeskedik az ínycsiklandó illat, kóstolás. Páratlan ízharmónia, elégedett hümmögés, repetázás.
Mit mondjak? Ajánlom :-) A konzervatív gyomrúaknak is!
Currys-kókuszos csirke
Hozzávalók:
- 2-3 ek. olaj
- 4 egész csirkecomb/1 egész csirke
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 3 ek. kókuszreszelék
- 1 kk. curry
- fél citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 marék mazsola
- só, bors
A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, lepirítjuk. Beletesszük a csirkedarabokat, a kókuszt, a zúzott fokhagymát, a curryt, a citrom levét, a megmosott mazsolát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Időnként nézzünk rá, ha nagyon elfőné a levét, apránként pótoljuk. A cél a sűrű mártás.
Ha megpuhult, óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, és még egyet forralunk rajta.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom
VálaszTörlésSzuper finom:) Imádom az ilyen kajákat, minden nap meg tudnám enni.
VálaszTörlésAhogy leírtad, szinte érzem az illatokat és az ízeket... Hmmm. Ízlik. :)
VálaszTörlésNagyon guszta!! Ki kell hogy próbáljam. Jó nagyokat nyelek, és próbálom elképzelni az ízét.:)
VálaszTörlés