Egy normál, postai képeslapon szerepelt ez a recept fotóval együtt - egen, nekem a képeslapjaimon is csokitorták vannak :-D
Régóta nézegettem, rakosgattam, mindig jött valami újdonság, aztán végül beadtam a derekamat!
Ez kérem egy brutál csokis csokitorta. A tésztája nagyon intenzív, de nem túl édes, köszönhetően a cukrozatlan kakaópornak, a tölteléke is csokikrém, és persze dúsan borítja kívülről is a csoki.
Kentem bele egy kevés házi sárgabarack lekvárt (aztán egy másik példánynál házi szilvalekvárt), egészen Sacher-stílusú lett.
Ütős darab!
Csoda csokitorta
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 lötty vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1,5 dl zsíros (20%) tejföl (!!)
- 17 dkg puha vaj
- 9 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- csipet só
A krémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 7 dkg vaj
- 1 dl zsíros (20%) tejföl (!!)
- néhány kanál finom lekvár
- opcionálisan 1 mk. mézeskalács fűszer
A vajat kikeverjük a cukorral, a tojásokkal. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliát, végül a szárazanyagokat: lisztet, sütőport, kakaóport, csipet sót. Egy sűrű, viszonylag kemény masszát kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, a kakaós tésztát belekanalazzuk, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ki ne száradjon. Ha egy icipicit tapad még a tűre, kivehetjük, a tésztában lévő hő tökéletesre süti a tortát!
Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet: a csokit összeolvasztjuk a vajjal - gőz fölött, vagy mikróban 500 W-on 2 perc alatt -, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ovális habverővel jól elkeverjük, egy nagyon dús, jól kenhető, csodás textúrájú csokikrémet kapunk eredményül! Ami hűtés után sem fog össze-vissza töredezni! Ha kedvünk van, ízesíthetjük mézeskalács fűszerrel, nagyot dob rajta!
Az alsó, kihűlt tésztalapot vékonyan megkenjük lekvárral, rákanalazzuk a csokikrém felét, majd ráillesztjük a torta másik, felső lapját.
A maradék csokikrémmel körös-körül bevonjuk a tortát, és hűvös helyen dermedni hagyjuk.
Gyönyörű ,izgalmas és nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült darab, bár én nem vagyok nagy csokis. Viszont a család nagyon értékelné:)
VálaszTörlésHű, ez tényleg üthet! Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésBrutális? Jöhet!!!! :)
VálaszTörlésŐrületesen jól néz ki, de téééényleg!
VálaszTörlésKöszönöm-köszönöm-köszönöm! Isteni finom volt!
VálaszTörlésháááá-hááááááá, közöm van ahhoz a képeslaphoz :)))de jóóó :)))
VálaszTörlésBombasztikus, ütős darab, mondhatom! Roppant fincsi, kissé tömény, legalább nem jár sűrűn rá a család:o) Pillanatok alatt kész, nagyon jó a csokikrém. Köszönet a receptért!
VálaszTörlésHű, nagyon fincsi lehet! szeretném megkérdezni, hogy ha 26-os tortaformám van, mennyivel kell az adagokat emelni?
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Cinella
Kriszta, köszönöm! Nagyon finom :-)
VálaszTörlésTrollanyu, a családnak tessék bevetni ;-)
Csipet, brutál csoki! Csoki, csoki, csoki!!
Petra :-) Vidd!
Katuci, köszi :-))
Liz, szííííííííííííívesen! Másnap is jó volt?
Í.Sz, ne mondd! És milyen formában? Mesélj :-)
Nöné :-) Örülök a sikerének :-)))
Cinella, szerintem másfélszereset készíts belőle. Ha túl soknak találod nyersen a formában, a maradékból lehet pl. muffint sütni!
Nagyon gáz, de a google fiókommal nem enged a saját blogomhoz kommentet írni...
VálaszTörlésMarad a névtelenség - saját magamnál :-(
ChefViki
Tyűűűű, na ide vele, de azonnal!
VálaszTörlésPont egy ilyen szeletkére lenne most szükségem... :)))
humoros. saját magadnál ne lehessen kommentelni.
VálaszTörlésbrutál csokitortát most kihagynám, kissé sok volt mostanság a torta nálunk (oké, blogomból ez nem tűnik ki).
Laptopkonyháséknál elért eredményedhez meg gratuuuuuuuuu
jajj, nem meséltem..:) az úgy volt, hogy sütöttem ezt a csokitortát jó sokszor és egyszer az egyik barátnőmnek annyira megizlett, hogy ez lett a sorsa, hogy rákerült arra lapra:)
VálaszTörlésÍ.Sz, ez hihetetlen :-))) Gratulálok! Megforgatom jobban, szerepel-e rajta a neved!
VálaszTörlés