Belenéztem, és teljesen rákattantam! Mindig is lenyűgöztek a csodás kézügyességű emberek, alkossanak bármit, s Levendulalány kreativitása, ötletessége egyszerűen bámulatos!
Innen vettem ezt a kekszreceptet, eszméletlen finom! Kókusz, fehércsoki, ropogós dió egy falatban. Mivel alapjáraton étcsokoládé párti vagyok, "kénytelen" leszek kidolgozni egy sötét verziót is :-)
Addig is süssétek meg, villámgyorsan elkészül, és ebben a szürke-borongós időben pont erre van szükség!
Kókuszos-diós keksz
Hozzávalók kb. 2 gáztepsinyi adaghoz:
- 12 dkg dió
- 10 dkg fehércsoki
- 8,5 dkg kókuszreszelék
- 18 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 15 dkg margarin
- 13 dkg cukor (nekem elég lett volna 10 dkg is)
- 1 tojás
A fehércsokit és a diót durvára vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a puha margarint. Összegyúrjuk.
Beleöntjük a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyi gömböket formázunk a két tenyerünk között, kicsit ellapítjuk, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé.
A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően puha és sületlennek tűnik, de nem!
Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.
Bögre tejjel, kávé mellé szuper uzsonna vagy tízórai, és igen-igen, gasztroajándéknak is kitűnő egy szép fémdobozban!
Nagyon jó!Ki is írtam!Majd talán ezt is reformosítom,mint mostanság majdnem mindent:)Én is készítettem mostanság kekszeket,majd hamarosan fent is lesznek.
VálaszTörlésÉn is mentetm a receptet, nagyon tetszik:) Mostanában sok kekszet sütök, ez is egy nagyon klassz recept.
VálaszTörlésNagyon ízletes keksz lehet! Guszta !
VálaszTörlésJók a hozzávalók! Jó lehet a végeredmény is! :)
VálaszTörlés