2011. október 22., szombat

Kókuszos-diós keksz



FB-on láttam Levendulalány blogjának címét, Szepyke tette ki - Érdemes belenézni! felkiáltással :-)

Belenéztem, és teljesen rákattantam! Mindig is lenyűgöztek a csodás kézügyességű emberek, alkossanak bármit, s Levendulalány kreativitása, ötletessége egyszerűen bámulatos!

Innen vettem ezt a kekszreceptet, eszméletlen finom! Kókusz, fehércsoki, ropogós dió egy falatban. Mivel alapjáraton étcsokoládé párti vagyok, "kénytelen" leszek kidolgozni egy sötét verziót is :-)

Addig is süssétek meg, villámgyorsan elkészül, és ebben a szürke-borongós időben pont erre van szükség!




Kókuszos-diós keksz

Hozzávalók kb. 2 gáztepsinyi adaghoz:

  • 12 dkg dió
  • 10 dkg fehércsoki
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 18 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 13 dkg cukor (nekem elég lett volna 10 dkg is)
  • 1 tojás

A fehércsokit és a diót durvára vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a puha margarint. Összegyúrjuk.

Beleöntjük a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyi gömböket formázunk a két tenyerünk között, kicsit ellapítjuk, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé.

A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően puha és sületlennek tűnik, de nem! 

Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.

Bögre tejjel, kávé mellé szuper uzsonna vagy tízórai, és igen-igen, gasztroajándéknak is kitűnő egy szép fémdobozban!


4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó!Ki is írtam!Majd talán ezt is reformosítom,mint mostanság majdnem mindent:)Én is készítettem mostanság kekszeket,majd hamarosan fent is lesznek.

    VálaszTörlés
  2. Én is mentetm a receptet, nagyon tetszik:) Mostanában sok kekszet sütök, ez is egy nagyon klassz recept.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ízletes keksz lehet! Guszta !

    VálaszTörlés
  4. Jók a hozzávalók! Jó lehet a végeredmény is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.