Ha pitével működött, biztos működőképes egy szelet szaftos hússal is, okoskodtam magamban, s lőn!
Szelet tarja, rajta a paradicsomkupola, ami fetát, fokhagymát, oregánót rejt magában - szédületesen jó!
Fetás-paradicsomos tarja
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet tarja
- só, bors
A rakományhoz:
- 4 nagyobb paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg feta
- ízlés szerinti szárított oregánó
- bors
A húst sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, pici vizet öntünk alá, és fólia alatt készre pároljuk.
Míg párolódik, elkészítjük a rakományt. A paradicsomokat félbevágjuk, húsát-magják kikanalazzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a fetát dobókockányi falatokra vágjuk.
A paradicsom üregét meghintjük borssal, igazságosan elosztjuk benne a fokhagymát, a fetát, és megszórjuk oregánóval.
"Arccal" lefelé a vajpuha hússzeletekre pakoljuk a töltött paradicsomfeleket, és visszatoljuk a sütőbe további 10-15 percre, míg a paradicsom héja láthatóan megráncosodik.
Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most lágy krumplipürével szerepelt.
Trükkös a töltött paradicsom a tetején. El is hiszem, hogy nagyon finom volt! :)))
VálaszTörlésNyami! Ráadásul kjumpipüjével! :)
VálaszTörlésSzívesen bevállalnám én is!
VálaszTörlésNekem is nyami:) Imádom a fetás ételeket, meg a tarját is nagyon. Jó kombináció.
VálaszTörlésPróbáljátok ki :-) Ebben a szutyok szürke októberben igazi nyári falat!!
VálaszTörlés