Látványra nem egy nagy eresztés ez az étel - na de az íze... Uramisten... Isteni finom!
Puha csirkehús, nagyon sajtos, nagyon tejfölös mártással, amihez egy zöldpaprika ad némi pluszt.
Elkészíteni gyerekjáték, a siker garantált!
Sajtos-tejfölös csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy TV paprika
- 2 tubus ömlesztett sajt (natúr vagy ízesített)
- 4-5 dl tejföl
- só, bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, néhány percig pároljuk, majd rátesszük a megmosott, megtisztított combokat. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, közben sóval, borssal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a két ömlesztett sajtot, beleolvasztjuk, végül belekeverjük a tejfölt is. Néhány perc alatt összerotyogtatjuk. Kóstoljuk meg, s ha kell, korrigáljuk az ízeket.
Főtt tésztával, és a tetején reszelt sajttal tálaljuk.
Ihlet: NoSalty
Látványra is guszta! Hát milyen legyen egy sajtos-tejfölös csirke? :D
VálaszTörlésMivel a mai napont akkora sokkot kaptam a Metroban olvasott svájci frank árfolyam hírétől, hogy elfelejtettem ebédet venni magamnak, ezért most ezt szépen megrendelem tőled, gyorspostával küdheted :)
Szerintem is jól néz ki! Egy baja van, hogy képernyőn keresztül nem lehet megkóstolni. :)))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Én ilyet a sütőben sütve szoktam készíteni, úgy is nagyon finom. Kipróbálom majd ezt a változatot is.
VálaszTörlésHÚÚÚÚÚ, Viki ez isteni finom lehet!!! Igaz nemrégen ebédeltem, de ezt így ahogy van, betudnám vágni.:)
VálaszTörlésMehetek kóstolni? Vagy legalább serpenyőt nyalogatni? :)
VálaszTörlésVikikém, kit érdekel a látvány, bár az sem rossz, ez egy nagyon finom kaja, most rögtön megenném, ha tudnám, de azonnal:-)))))
VálaszTörlésEgyszer, egy hasonlót Én is főztem, és azt hiszem, hogy rizssel tálaltam. Nálam még annyi volt a változás, hogy véletlenül zöldfűszeres ömlesztett sajtot vett a Kisfiam a natúr helyett, és csírkemellből készítettem. Mit ne mondjak nagyon finom volt nekünk is.
VálaszTörlés