Tudjátok, ahhoz a pisztolyszerű szerkezethez, amihez van egy csomó feltét, és különböző fajta kekszeket lehet vele gyártani.
Ez a tészta vált be hozzá a legjobban. Villámgyorsan összegyúrható, nem túl puha, nem túl kemény, könnyen kijön a formából, nem mászik el, öröm vele dolgozni.
Az ízesítés abszolút fantázia és kamratartalom kérdése: lehet különféle fűszerekkel, olajos magvakkal, kakaóval, kókuszreszelékkel, csokoládéval, kávéval... Ha nagyobb mennyiségű szárazanyagot teszünk hozzá, pl. kókuszreszeléket, a liszt mennyiségét érdemes annyival csökkenteni.
A kekszre pedig vidáman rá lehet járni, kávé mellé, bögre tejhez, uzsonnára, vagy csak úgy nassolni belőle :-)
Kinyomós keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
Ízesítés nálam:
- alap vaníliás
- mézes fűszerkeverék
- csokoládé darabkák
- cukrozatlan kakaópor
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is.
Hagyjuk pár percet pihenni, a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.
Osszuk annyi egyenlő részre, ahányféle ízesítést szeretnénk, és a fűszereket, egyéb anyagokat külön-külön gyúrjuk bele.
Nincs más dolgunk, mint betölteni a gépbe a tésztahurkákat, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se kikenés, se sütőpapír!).
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.
Hmmm, de rég készítettem ilyet! Pedig egy időben rá voltam nagyon állva. Jó, mert rengeteg lesz belőle, és ha nem esszük meg, sokáig eláll.:)
VálaszTörlésFinom lehet a te recepteddel is!:)
Kérnék szépen a kávém mellé belőle pár szemet! :)
VálaszTörlésEz valóban rájárós keksz, addig szedegeti az ember, amíg el nem fogy :) Én is kérhetek?
VálaszTörlésMegjegyezném, hogy vérré vált! :-) Köszönöm-köszönöm!
VálaszTörlésDe jó! Pont most kerestem ilyen receptet, mert múlt héten bebűnöztem egy keksznyomót én is:)
VálaszTörlésKösziiiii!!! :D
Még mielőtt elfogyna, jöttem én is! :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, de már szerintem nekem nem jut annyian ácsingóztak előttem !:)
VálaszTörlésErre a fincsi kekszre rá is járnék vidáman...
VálaszTörlésA receptedet mentem, köszi. :))))
Az egész üveggel :)
VálaszTörlésNem készítettem még ilyet, mivel nincs pisztolyom :), de ha egyszer lesz, ezt a receptet fogom kipróbálni!
VálaszTörléspusza
Én sem készítettem még,mert nekem sincs pisztolyom de ahogy elnézem,mielőbb be kell szerezni egyet:-)Nagyon finom lehet.
VálaszTörlésÉn se maradnék le a kekszekről! Nemrég kaptam én is ilyen szerkentyűt...ki kellene már próbálnom! :-D
VálaszTörlésNagyon finom kis kekszecskéket gyártottál. Éppen most vettem én is ilyen keksznyomót (a másik megadta magát) így pont jól jön ez a recept.:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet! Szuperül kijött a nyomóból, és nagyon finom lett! Köszi! :)
VálaszTörlésKipróbáltam! Szupi lett! Köszi! puszi. Döme
VálaszTörlésNa,akkor most mi is kipróbáljuk...
VálaszTörlésNagyon finom lett. Köszönjük a receptet! : )
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönjük a receptet. Kipróbáltuk és nagyon finom!! :D
VálaszTörlésNagyon örülök a sikerének :-))))
TörlésNagyon jó recept , elsőre sikerült és finom is! Köszi! Sósban nincs valami hasonló?
VálaszTörlésKöszönöm a kedves visszajelzést!
TörlésSós ajánlatom, ami még sosem okozott csalódást: http://www.chefviki.hu/2011/04/sajtos-rud.html
Szia Viki! Mennyi fűszert adsz egy adag tésztához?
VálaszTörlésHűha...
TörlésMézes fűszerből szerintem elég egy teáskanálnyi, nagyon intenzív.
Kakaóból (cukrozatlan) mehet egy evőkanálnyi.
Csokidarabkákból pedig kb. 5 dkg étcsoki felaprítva.
Ezek a negyed-tésztányi mennyiséghez számítva!
Puszik!
köszönöm
Törlésköszönöm
TörlésNagyon szívesen :-)
TörlésÉppen ma kaptam egy ilyen kinyomót, de holnap már ki is próbálom.
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM EZT A RECEPTET!!
Még ilyet úgy sem csináltam még. Ha be válik máskor is elő veszem.
köszi köszi még egyszer
Nagyon jó recept, bár összeállítás után csalóka, hogy picit lágy a tészta, pihentetni kell!
TörlésUtána remekül működik, sok sikert hozzá és sok-sok finomságot :-)
Köszönöm szépen!!
VálaszTörlésA recept kitünő,pihentettem elèg sokáig,kisült ès utána fèlig bemártottam
Csokiba majd még szórták kókusz reszelekkel.
Nagyon örülök, hogy ilyen remekül sikerült! Zseniális ötlet a csokimártás és a kókusszal szórás!!!
Törlés