Végtelenül egyszerű kis saláta, nem is különösebben látványos, de egyszerűségében és szerénységében a sajtok variálásával számtalan lehetőséget rejt magában!
Könnyű kefíres öntet, semmi majonéz, semmi tojássárgája, semmi olaj, csak a letisztult ízek.
Némi kapor hozzáadásával fokozhatjuk a pikantériát, ezt nálunk most leszavazták :-)
Grillhúsok mellé felettébb ajánlom!
Almás-sajtos krumplisaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg újkrumpli
- 2 nagyobb alma
- 2-3 kis pohár (175 gr) kefír
- 15-20 dkg tetszés szerinti, reszelhető sajt
- só, bors
- opcionálisan egy kis csokor kapor
A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a krumplihoz adjuk.
A kefírt sóval, borssal, esetleg kaporral ízesítjük, belekeverjük az összes reszelt sajtot, majd összeforgatjuk az almás krumplival.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Ezek a krumpliból készült saláták azért jók, mert egyszerű elkészíteni őket, és nagyon finomak.
VálaszTörlésEbben a melegben éppen ilyesmire vágyunk. :))
VálaszTörlésNa, de kerem! Miert szavaztak le a kaprot?
VálaszTörlésNagyon guszta!Szeretjük a krumplisalátát, legközelebb kipróbálom teszek bele almát is!
VálaszTörlésRemek, nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon szeretjük a salikat,és ez igazán finom lehet,könnyű nyári csemege:-)
VálaszTörlésIgen, igen kérek ilyet vacsira;) kaporral:))
VálaszTörlésNagyon jó!
VálaszTörlésEzt mi is nagyon-nagyon, de nagyon szeretjük :)))
VálaszTörlés