A csirkemell önmagában elég száraz és ízetlen egy valami, emiatt bármivel is ízesítjük/töltjük, a végeredmény remek lesz!
Ez a rolád annyira egyszerűen elkészíthető és annyira finom, hogy akár még ünnepi keretek között is megállná a helyét.
Aki szereti a gyümölcs-hús párost, és szeret borral főzni, nem fog csalódni :-)
Boros-mazsolás csirkemell tekercs
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1-1,5 dl édes fehérbor
- 10 dkg mazsola
- csipet őrölt fahéj
- só, bors
- kevés olaj és alufólia
Kezdjük a töltelékkel. A mazsolát megmossuk, és felöntjük a fehérborral. Néhány óráig, de akár egy éjszakán át is hagyjuk, hogy a mazsolák alaposan beszívják magukba a bort. Az áztatási idő letelte után tegyük tűzre, és takaréklángon forraljuk be egészen, hogy minimális bor maradjon alatta. A mazsolát krémmé is turmixolhatjuk, én most hagytam, ahogy volt. Csipet fahéjjal fűszerezzük.
A csirkemelleket megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd az így kapott fél darabokat "lapjában" is kettévágjuk, de ne végig! Könyvszerűen tudjuk kihajtani, hogy egy nagy, lapos, vékony hússzeletet kapjunk végeredményül.
A mellet folpack alatt gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a boros-mazsolás krémmel.
Alufóliából akkora darabokat tépünk, amekkorára kényelmesen elférnek a kiklopfolt, mazsolás csirkedarabok. Vékonyan beolajozzuk, ráfektetjük a húst, és feltekerjük, mint egy beiglit. A két végét szaloncukorszerűen összefogjuk.
Serpenyőt forrósítunk szárazan. Ha már tűzforró, a roládokat alufóliával együtt, mindennemű zsiradék nélkül körbepirítjuk, majd pirítás után 180 fokos sütőben további 15 perc alatt készre sütjük - isteni puha és szaftos lesz ettől a hús!
Tálaláskor lehántjuk a tekercsekről a fóliát, szeletekre vágjuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Ihlet: NLK by Tobai Róbert