2011. július 30., szombat

Boros-mazsolás csirkemell tekercs




A csirkemell önmagában elég száraz és ízetlen egy valami, emiatt bármivel is ízesítjük/töltjük, a végeredmény remek lesz!

Ez a rolád annyira egyszerűen elkészíthető és annyira finom, hogy akár még ünnepi keretek között is megállná a helyét.

Aki szereti a gyümölcs-hús párost, és szeret borral főzni, nem fog csalódni :-)





Boros-mazsolás csirkemell tekercs


Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1-1,5 dl édes fehérbor
  • 10 dkg mazsola
  • csipet őrölt fahéj
  • só, bors
  • kevés olaj és alufólia


Kezdjük a töltelékkel. A mazsolát megmossuk, és felöntjük a fehérborral. Néhány óráig, de akár egy éjszakán át is hagyjuk, hogy a mazsolák alaposan beszívják magukba a bort. Az áztatási idő letelte után tegyük tűzre, és takaréklángon forraljuk be egészen, hogy minimális bor maradjon alatta. A mazsolát krémmé is turmixolhatjuk, én most hagytam, ahogy volt. Csipet fahéjjal fűszerezzük.

A csirkemelleket megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd az így kapott fél darabokat "lapjában" is kettévágjuk, de ne végig! Könyvszerűen tudjuk kihajtani, hogy egy nagy, lapos, vékony hússzeletet kapjunk végeredményül.

A mellet folpack alatt gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a boros-mazsolás krémmel. 

Alufóliából akkora darabokat tépünk, amekkorára kényelmesen elférnek a kiklopfolt, mazsolás csirkedarabok. Vékonyan beolajozzuk, ráfektetjük a húst, és feltekerjük, mint egy beiglit. A két végét szaloncukorszerűen összefogjuk.

Serpenyőt forrósítunk szárazan. Ha már tűzforró, a roládokat alufóliával együtt, mindennemű zsiradék nélkül körbepirítjuk, majd pirítás után 180 fokos sütőben további 15 perc alatt készre sütjük - isteni puha és szaftos lesz ettől a hús!


Tálaláskor lehántjuk a tekercsekről a fóliát, szeletekre vágjuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.



Ihlet: NLK by Tobai Róbert

2011. július 27., szerda

Cukkinis-meggyes sütemény




Csak semmi szörnyülködés! Cukkini a süteményben? Igen!

Mielőtt mindenki borzadva továbblép, gondoljunk pl. a mennyei tökös-mákos rétesre! Ugye? 

A tök, a cukkini annyira semleges zöldségek, hogy ízt nem, de annál inkább szaftosságot, remek állagot adnak a süteményeknek! Mint ez esetben is. A végeredményt egy ütős kis brownie-hoz tudnám hasonlítani, dugig tömve ropogós dióval no és persze csokival, a tetején pedig üde meggyel.

A meggy se riasszon el senkit az elkészítésétől! A fotón látható napsugár csak valami halvány emlék, hogy nemrég még nyár volt (a múlt héten), most meg ősz van... Meggy helyett bátran meg lehet szórni barackkal is, de ma láttam már érett szilvát is a zöldségesnél!

A cukkini meg egyébként is hegyekben áll mindenhol, tehát sütizésre fel!

A recept Garffyka barátnőmet dicséri :-)




Cukkinis-meggyes sütemény


Hozzávalók egy kb. 20x20-as tepsihez:

  • 4 tojás
  • 15 margarin
  • 30 dkg liszt 
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 10-12 dkg durvára vágott dió
  • 30 dkg cukkini, reszelve
  • csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:
  • meggy, barack, szilva...


A diót száraz serpenyőben kevergetve/rázogatva néhány perc alatt illatosra pirítjuk. Tányérra csúsztatjuk, majd hűlés után durvára vágjuk. Az egész mennyiségből vegyünk el kb. egy maréknyit a sütemény tetejére.

A gyümölcsöt megmossuk, kimagvaljuk, ha kell, kisebb falatokra vágjuk.

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd hámozatlanul vagy hámozva (igény szerint) a reszelő durva fokán lereszeljük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban: a lisztet, sót, kakaóport, sütőport.

A cukrot habosra keverjük a margarinnal, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. A kakaós liszthez keverjük a tojásos masszát, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a darabolt diót és a felkockázott csokoládét.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát. Tetejét szórjuk meg a gyümölccsel és a félretett diódarabokkal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! Ha még ragad, inkább hagyjuk benn, de teljesen át kell sülnie!

Miután langyosra hűlt, kockákra vágva tálaljuk. 

Tömény élvezet :-)


2011. július 25., hétfő

Mediterrán rakott hal




Az időjárás jelenleg mindenre emlékeztet, csak a nyárra nem...

Javaslatom a következő: készítsétek el ezt a nagyon nyári halas fogást, kortyoljunk utána egy pohár hűvös fehérbort, és a konyhában-étkezőben (aztán a lelkünkben) azonnal ki fog sütni a nap :-) 

Nagyon könnyű, nagyon nyári, nagyon illatos!





Mediterrán rakott hal


Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 nagyobb friss paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 kg krumpli
  • igény szerinti olajbogyó
  • só, bors


Megmossuk a halat, leszárítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Lisztbe mártjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát nagy lángon elősütjük, épp csak színt kapjon. Félretesszük.

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és kb. 10 perc alatt jó kis szaftos raguvá főzzük.

Összeállítjuk a halrakottast: egy tepsiben vagy tűzálló tálban megágyazunk a hagymás-paradicsomos raguval. Megszórjuk az olajbogyóval, ráfektetjük a félig sült halszeleteket. Az egészet tetőcserép-szerűen kirakosgatjuk a megfőtt krumplikarikákkal, meghintjük sóval, és 180 fokon addig sütjük, míg a krumpli egy kicsit meg nem pirul.




Ihlet: NLK 2010. július-augusztus, némiképp átdolgozva

2011. július 21., csütörtök

Foszlós káposztás és sajtos kiflik




Káposztás tészta
volt nemrégiben műsoron, innen indult az egész.

A készre párolt, beízesített káposztából félretettem pár villányit, és újra előszedtem Max zseniális tésztareceptjét: élesztős tészta, spéci hajtogatással, a kelesztés után fél órával már kész is a csodálatos croissant-alap.

Foszlós volt, puha, levegős. A káposztásat azon frissiben bekapkodtuk, a sima sajtos pedig kitűnő szendvicsalap volt másnap.






Foszlós káposztás és sajtos kiflik

Hozzávalók 16 db-hoz:


A tésztához:
  • 1 ek. olaj
  • 12 dkg!! tejföl
  • 20 dkg!! víz
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk cukor
  • 2 kk só
  • 3 dkg élesztő

A kenéshez:

  • 20 dkg margarin

És még:

  • 1 tojás a tetejükre
  • kb. 4-5 ek. kész párolt káposzta
  • 5 dkg reszelt sajt
  • opcionálisan szezámmag
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük.  Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, s téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd spéci módon bevágjuk és hajtogatjuk - fázisfotók Maxnál!

A hajtogatás után 15 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk, újra bevagdossuk, hajtogatjuk, pihentetjük 15 percig.

Készen is vagyunk, a tészta felhasználható! 

Újra kinyújtjuk az így elkészített tésztát, de nem a felhasználási vékonyságra, kettévágjuk. A két tésztafelet immár megpróbáljuk kör alakúra formázni, és kb. 3 mm vastagságúra nyújtani. A körlapokat egyenként 8 részre vágjuk, 8 egyenlő szárú háromszögre.

8 háromszög vastagabbik végére halmozunk a káposztás töltelékből, kifli alakúra feltekerjük. Konyharuhával letakarva 15-20 percig még kelni hagyjuk, majd a tetejét lekenjük tojással, meghintjük szezámmaggal.



A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a káposztás kifliket kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Hasonlóképpen járunk el a másik tésztalappal: kör alakúra kinyújtjuk, 8 db-ra vágjuk, s mindenfajta töltés nélkül kiflivé csavarjuk. Kelesztés után tetejét lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd megsütjük.


Ha nem fogy el, sütés és teljes hűtés után kitűnően fagyasztható!



2011. július 19., kedd

Cseresznyés-morzsás süti

Nem, nem morzsasüti!

Hozom gyorsan, de szerintem cseresznye már csak mutatóban lehet imitt-amott, ha egyáltalán van még... Az utolsó szemekből készítettem: abból az igazi, hatalmas, fekete szemű, ropogós fajtából!

Pánikra semmi ok: szerintem a most aktuális sárgabarackkal is zseniálisan jó lesz! Alapja a nagy kedvenc szilvás lepény, minden változatlan, csak a gyümölcsöt cseréltem le benne. Puha kelt tészta, sok-sok gyümölcs, a tetején pedig ropogósra sült édes morzsa.

Ellenállhatatlan :-)




Cseresznyés-morzsás süti


Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2-3 tk. őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1-1,5 kg cseresznye (vagy meggy, sárgabarack, szilva...)

Az édes morzsához:
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt

A tejet meglangyosítjuk, pici cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a puha margarint, csipet sót, végül a felfuttatott élesztőt, és sima tésztává gyúrjuk. 30 percre félretesszük pihenni.

Ennyi idő alatt kimagvaljuk a gyümölcsöt: megmossuk, félbevágjuk, magját kiszedjük.

A morzsához összekeverjük a cukrot a liszttel, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Nem az a cél, hogy összeálljon, morzsát készítünk!!!

A kipihent tésztát sütőpapírral borított közepes tepsibe (kb. 20x40 cm-es) nyomkodjuk-nyújtjuk. Fontos, hogy a tepsinek legyen pereme! Vágott felükkel felfelé sűrűn kirakjuk a gyümölccsel, meghintjük fahéjjal. Egyenletes vastagságban megszórjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha pici színt kap a tetején a morzsa.

Langyosra hűlve vágjuk csak fel!

2011. július 16., szombat

Citrusos-tejszínes máktorta




Meli barátnőnk 30. szülinapjára készült ez a torta - éppen egy hete. Gondban voltam a tortát illetően, mert évente csak néhány alkalommal eszik finomított szénhidrátot, értem ezalatt a fehér lisztet és a cukrot, valamint egyáltalán nem édesszájú.

Na de születésnapra torta kell és punktum! A mákot szereti, a mákhoz pedig jól passzol a citrom, ami már előrevetíti, hogy nem egy csömör édes sütemény lesz a végeredmény. Egyébként most, hogy így elmélázok rajta, kereshettem volna egy paleo-s receptet, ami a torta alapját illeti, de ez most jutott eszembe, egy hét után :-DD

Szénhidrát ide vagy oda, a torta nagyon finom lett, s az ünnepelt is bekebelezett belőle egy szép szeletet, roppant megelégedésemre :-) S nemhogy bekebelezte, hanem dicsérte is - de most nem idézném a szavait :-DD

A recept Ottistól származik, két tortából (ebből és ebből) készítettem egy harmadikat, köszönet érte! Sajnos egész kép nem készült róla, vittük ki Melinek égő gyertyákkal, ez megint csak az én tányéromról kattant.

Mák- és citromrajongóknak kötelező darab :-) Hátha valaki kedvet kap, hogy elkészítse a vasárnapi ebéd után!




Citrusos-tejszínes máktorta

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 4 ek. tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja és leve




A citrusos-tejszínes krémhez:


  • 2 db lime
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • ízlés szerint további cukor, nálam kb. +5 dkg


Tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor



A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A tojásokat habosra verjük a cukorral és a tejjel, a mákos liszthez keverjük, hozzáreszeljük az alaposan megmosott citrom reszelt héját és a kifacsart levét.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belekenjük a masszát (elég sűrű lesz, semmi pánik), és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.

A krém elkészítése pofonegyszerű. A lime-okat alaposan megmossuk. A csokoládét összetörjük, s fél dl tejszínnel mikróban 500 W-on 1-2 perc alatt felolvasztjuk - így biztosan nem fog elégni! Kissé hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a mascarponéval, a lime-ok reszelt héjával és kifacsart levével. Kóstoljuk, ha kell, adjunk hozzá kevés cukrot. 

A maradék 3,5 dl tejszínből kemény habot verünk, óvatosan a lime-os krémhez adjuk.

Megtöltjük a tortát. Az alsó tortalapot visszatesszük a tortaforma aljára, körépattintjuk a karimát, rákanalazzuk a krém kicsivel több, mint felét. Befedjük a felső tortalappal, rásimítjuk a maradék krémet, és néhány órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt meghintjük cukrozatlan kakaóporral, és már fogyasztható is! 

Könnyű, édes-savanykás, különleges!


2011. július 14., csütörtök

Grilltarja káposztasalátával



Ők ketten szerepeltek még a tányéron az almás-sajtos krumplisaláta mellett, szerintem jó kis párost alkottak!

A hús és a káposztasaláta is Gabojsza csúcs BBQ receptje alapján készült. Természetesen olyankor nem kap az ember oldalast, amikor kellene, de pánik helyett gyorsan tarjára applikáltam, hasonlóképpen zsírosabb hús, mint az oldalas, és remekül működött!

A kép minőségéért elnézést, a saját tányéromról készült, a tányér körül egy dugig tömött asztal volt, az asztal körül pedig éhes emberek a lemenő nap fényében :-)




Az eredeti receptet követve én bizony a tarját is puhára főztem pácolás előtt, mint Gabojsza az oldalast, és a végeredmény kitűnő lett! Vajpuha hús, a fűszeres pác pedig kellemes rásült. Előfordult már, hogy grilltarja itt-ott kicsit rágós maradt, itt most esélye sem volt!


A káposztasalátán csak egy minimálisat változtattam: lévén 39 fok árnyékban a hétvégén, kihagytam az öntetből a majonézt és a tejszínt, csak tejföllel kevertem, de nem érkezett rá panasz :-)


Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom!!!



2011. július 11., hétfő

Almás-sajtos krumplisaláta




Végtelenül egyszerű kis saláta, nem is különösebben látványos, de egyszerűségében és szerénységében a sajtok variálásával számtalan lehetőséget rejt magában!

Könnyű kefíres öntet, semmi majonéz, semmi tojássárgája, semmi olaj, csak a letisztult ízek.

Némi kapor hozzáadásával fokozhatjuk a pikantériát, ezt nálunk most leszavazták :-)

Grillhúsok mellé felettébb ajánlom!




Almás-sajtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg újkrumpli
  • 2 nagyobb alma
  • 2-3 kis pohár (175 gr) kefír
  • 15-20 dkg tetszés szerinti, reszelhető sajt
  • só, bors
  • opcionálisan egy kis csokor kapor


A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a krumplihoz adjuk.

A kefírt sóval, borssal, esetleg kaporral ízesítjük, belekeverjük az összes reszelt sajtot, majd összeforgatjuk az almás krumplival.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.




2011. július 9., szombat

Citromos-fokhagymás csirke




A hegyekben felhalmozott receptjeim (két húsosládában tartam őket) közepén ültem a jó múltkor, és lázasan matattam, mit kéne készíteni. Gyorsan, hamar, finomat.

Közben biztos, ami biztos alapon ment a TVPaprika is, épp Nigella ügyködött benne, és akkor készítette ezt a pofonegyszerű, illatos csirkeételt. 

Félretoltam a húsosládákat, memorizáltam a receptet, és indultam a boltba. 
Villámgyorsan összedobható és tuti siker!





Citromos-fokhagymás csirke


Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 2 nagy citrom
  • 2-3 fej (!) fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • friss/szárított rozmaring
  • só, bors

A combokat megmossuk, a tollmaradványokat és a "térdénél" lévő sárga bőrdarabot eltávolítjuk. Sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb tepsibe fektetjük őket.

A citromokat forró víz alatt alaposan megsikáljuk, és 8 darabra vágjuk, a hús közé szórjuk.

A fokhagymát gerezdekre bontjuk, megtisztítjuk, szintén a hús közé szórjuk. Közédobálunk néhány ágacska rozmaringot vagy fátyolszerűen meghintjük őrölt rozmaringgal.



Aláöntjük a bort, a tepsit fóliával lefedjük. 180 fokon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve hagyjuk ropogós pirosra sülni.

Tetszőleges körettel, valamint a hússal együtt sült citrommal és fokhagymával tálaljuk.


2011. július 7., csütörtök

Gyerekkorom kedvenc ételei

Kriszta hívott meg erre a klassz játékra :-)

Elgondolkodtam rajta, s mindig arra jutottam, hogy nálunk az egész család, férfiak és nők egyaránt kitűnően főztek, a válogatást csak hírből ismertük.



Egyetlen étel alól kaptunk felmentést tesómmal, nevezetesen a salátaleves alól. Ahogy megjelentek a hatalmas zöld fejek a piacon vagy a nagyszüleim kertjében, mindenkit megszállt egy különös révület, és óriási kondérokban főtt a salátaleves... S ette mindenki boldogan melegen, langyosan, hidegen, kenyérrel vagy anélkül, mi tesómmal kollektíve öklendeztünk már a szagától is. Meg ahogy ott úszkáltak a fokhagymás-tejes lében az összeesett, mosogatóronggyá ázott salátafoszlányok, brrrrrrrrrr... Egyértelmű volt, hogy ez nem gyerekhiszti, felmentés a fogyasztás alól megadva :-)

A másik szintén levesélmény, a húsleves. Minden vasárnap húsleves gőzölgött az asztalon, mikor milyen húsból. Milyen a gyerek? Egy idő után megunja, főleg, hogy húslevesből nem lehet zónaadagot főzni, így ettük további 2-3 napig. Akkor már hét közepe volt, és ismételten közelgett a vasárnap, vele az újabb adag húsleves. Ebből adódhat, hogy évente körülbelül kétszer főzök itthon húslevest.

Jöjjenek akkor a kedvencek :-)

  • friss rántott csirke, főleg az alsó combja!
  • halászlé, feltétlenül passzírozva, tészta nélkül (akkoriban nem is hallottam a tésztás verzióról), kenyeret tördelve mellé
  • pacalpörkölt, jó sűrű szafttal, még krumpli se kellett mellé, csak kenyérrel tunkolva. gyerekként is, igen...
  • tejbegríz, nem baj, ha kicsit csomós, de inkább hígan, mint betonkeményen, és kizárólag kakaóval
  • melegszendvics, amit májkrémből, löncshúsból, főtt tojásból, mustárból és fűszerekből kevertünk
  • paradicsomleves, mindig rizzsel
  • krumplistészta, házi gyúrt tésztával
  • szilvásgombóc, a maradék tésztából nudli - a nudlikat csak kézzel kikapkodva a tálból :-)
  • házi mazsolás-kakaós kalács
  • ezt meg majdnem elfelejtettem: héjában sült apró szemű krumpli, frissen sütött kolbász zsírjában kicsit átforgatva - bárhol, bármikor
Nem is igazán tudok mit kiemelni, az az igazság :-) 

Egyúttal itt szeretnék meghívni mindenkit, akinek van kedve megosztani velünk, mik azok a finomságok, aminek láttán-hallatán még mai napig is összefut a nyál a szájában! Írjatok posztot, meséljetek!


S van még egy díjam, Anikótól kaptam, nagyon szépen köszönöm!



Ahogy láttam, időközben elég szépen körbejárt, itt is, ott is láttam felbukkanni, név szerint most már nem adnám tovább. Fogadja szeretettel, aki megírja a gyerekkori kedvenceit :-)



2011. július 5., kedd

Halas-gombás pie




By Rachel Allen. Jó régen láttam már ezt a receptet, már arra sem emlékszem, hogy egyedül készítette, vagy közösen egy családdal, akiknek bemutatót tartott, milyen jó együtt főzni, s utána együtt elfogyasztani a friss, finom ételeket.

Egyszerű és kiadós, csupa finomsággal: hal, gomba, fehérbor, tetején a krumplipüré koronával. Kvázi hús és köret egyszerre készül, egy tepsiben!





Halas-gombás pie


Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 20-25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. (dijoni) mustár
  • só, bors
  • 1 kg krumpliból ízlés szerint elkészített püré
  • 2 tojás sárgája


A halat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Ráöntjük a fehérbort, beletesszük a halszeleteket, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha készen van, egy tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe egymás mellé fektetjük a halszeleteket, párolólevét megtartjuk.

Közben megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, és puhára pároljuk. Ha elkészült, a tejszínt elkeverjük a mustárral, a gombához adjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a boros-hagymás párolólével, és mártás sűrűségűvé kiforraljuk.

A tepsiben várakozó halszeleteket bevonjuk a gombaszósszal, és a tetejét beborítjuk kész krumplipürével, amit 2 tojássárgájával dúsítunk. Villával kicsit megcirmozzuk a tetejét, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a püré teteje kissé megpirul.


Hagyjuk kissé hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.