2011. június 9., csütörtök

Üde, nyári fűszervaj




Zajos tetszést aratott, azt kell mondjam :-)

Elkészíteni kb. 5 perc, felhasználását tekintve végtelen a variációk száma.

Tehetjük legegyszerűbb főtt/gőzölt újkrumplira. Grillezéskor natúr húsokra, zöldségekre. Belekeverhetjük meleg mártásokba, a készítés legvégén. De úgy is mennyei, ha friss kenyérre, péksüteményre kenjük, és egész egyszerűen bekebelezzük.

A citrom alap, a zöldfűszerekkel tetszés szerint variálhatunk.



Üde, nyári fűszervaj


Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • kb. teáskanálnyi citromlé
  • tetszés szerinti zöldfűszerek (nálam most friss kapor és medvehagyma a fagyról)


A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy tálban. A keveréket egy darab alufóliára halmozzunk, lehetőleg a felénk eső végére, és feltekerjük, mint egy nagy szaloncukrot. Tekerés közben felveszi a formáját, helyes kis hengerré formálódik. A két végét megtekerjük vagy összecsippentjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.

Ha eljön az ideje, vékony kis érméket vágunk belőle - és egész más dimenzióba fogja emelni az ételeinket!



Ihlet: NLK 2009/5.


7 megjegyzés:

  1. Jé, ilyet én is szoktam csinálni! Fincsike! Jó, hogy eszembe juttattad, megyek és learatom a balkonládát. :)

    VálaszTörlés
  2. Pixie, sokszor a legegyszerűbb dolgok ütnek a legnagyobbat :-)
    Irány a balkonláda!

    :-)

    VálaszTörlés
  3. medvehagyma a fagyról, olyan nekem is van :) yeeee!

    VálaszTörlés
  4. Igeeen, a forró újkrumplira de isteni, szétcsorgatni rajta:-))))))

    VálaszTörlés
  5. És milyen lehet télen a héjában sültre isteni

    VálaszTörlés
  6. Minden fajta ízeített fűszeres vajat Imádok. Mindenre és mindenhez lehet használni.

    VálaszTörlés
  7. Nem is meséltem, hogy R tortájához túlvertem a tejszínt, nna ez lett belőle, simán só, bors, petrezselyem és rozmaringgal. Villámgyorsan elfogyott!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.