Zajos tetszést aratott, azt kell mondjam :-)
Elkészíteni kb. 5 perc, felhasználását tekintve végtelen a variációk száma.
Tehetjük legegyszerűbb főtt/gőzölt újkrumplira. Grillezéskor natúr húsokra, zöldségekre. Belekeverhetjük meleg mártásokba, a készítés legvégén. De úgy is mennyei, ha friss kenyérre, péksüteményre kenjük, és egész egyszerűen bekebelezzük.
A citrom alap, a zöldfűszerekkel tetszés szerint variálhatunk.
Üde, nyári fűszervaj
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 fél citrom reszelt héja
- kb. teáskanálnyi citromlé
- tetszés szerinti zöldfűszerek (nálam most friss kapor és medvehagyma a fagyról)
A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy tálban. A keveréket egy darab alufóliára halmozzunk, lehetőleg a felénk eső végére, és feltekerjük, mint egy nagy szaloncukrot. Tekerés közben felveszi a formáját, helyes kis hengerré formálódik. A két végét megtekerjük vagy összecsippentjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.
Ha eljön az ideje, vékony kis érméket vágunk belőle - és egész más dimenzióba fogja emelni az ételeinket!
Ihlet: NLK 2009/5.
Jé, ilyet én is szoktam csinálni! Fincsike! Jó, hogy eszembe juttattad, megyek és learatom a balkonládát. :)
VálaszTörlésPixie, sokszor a legegyszerűbb dolgok ütnek a legnagyobbat :-)
VálaszTörlésIrány a balkonláda!
:-)
medvehagyma a fagyról, olyan nekem is van :) yeeee!
VálaszTörlésIgeeen, a forró újkrumplira de isteni, szétcsorgatni rajta:-))))))
VálaszTörlésÉs milyen lehet télen a héjában sültre isteni
VálaszTörlésMinden fajta ízeített fűszeres vajat Imádok. Mindenre és mindenhez lehet használni.
VálaszTörlésNem is meséltem, hogy R tortájához túlvertem a tejszínt, nna ez lett belőle, simán só, bors, petrezselyem és rozmaringgal. Villámgyorsan elfogyott!
VálaszTörlés