Újra a fedélzeten :-) Köszönöm a kitartó olvasást Mindenkinek!
Az elmúlt hetekben csupa olyasmit főztem, ami itt már szerepelt, például muszakát, sajtos-paradicsomos tésztát, gyümölcslevest, brownie-t, rakott krumplit, vagy egyszerűen egy kondér tejes bablevest, rántott húst...
Sőt volt rá példa, hogy egész egyszerűen nem főztem.
Ez a csirkés fogás rém egyszerű, és természetesen nagyon finom! Aki szeret borral főzni - én szeretek -, annak tuti befutó lesz!
Boros-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- só, bors
- kevés olaj
- opcionálisan 1 kk. étkezési keményítő
A combokat megmossuk, megtisztítjuk a tollmaradványoktól, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pici olajat forrósítunk, s gyorsan megkapatjuk benne a combok mindkét oldalát.
A pirítás után visszamaradt olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, visszatesszük az edénybe a combokat, és leöntjük a borban elkevert mustárral. Fedő alatt teljesen puhára pároljuk.
Ha a hús elkészült, kiemeljük az ízes léből, mártás sűrűségűre forraljuk, vagy csöpp kis keményítővel besűrítjük. A hagymadarabok miatt én néhány pillanat alatt botmixerrel krémesre pörgettem.
Párolt rizzsel, főtt tésztával tálaljuk, egyszerűségében pazar ízharmónia!
Ihlet: Stahl Judit
Nagyon guszta kis össezállítás! Elfogadnám most ebédre! :)
VálaszTörléspussz és vigyázz magadra!
Szia!Játékra hívlak!Nézz be hozzám!
VálaszTörlésJól néz ki a csirkéd!:)
Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel:-))))
VálaszTörlésFinom
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAbszolút az ízlésem szerint főzöl! :)
VálaszTörlésSzinte minden receptedet elteszem a kedvencek közé. :)
Ami, hiába no, szeretek borral főzni :-) Finom!
VálaszTörlésKriszta, láttam, tök jó! Törpölök!
Judit, köszi :-)
Anikó, köszönöm szépen!!!
Bianka :-)
Rainy, köszi, jaj de kedves vagy :-))) Hasonló a szájízünk :-)