2011. június 28., kedd

Boros-mustáros csirke




Újra a fedélzeten :-) Köszönöm a kitartó olvasást Mindenkinek!

Az elmúlt hetekben csupa olyasmit főztem, ami itt már szerepelt, például muszakát, sajtos-paradicsomos tésztát, gyümölcslevest, brownie-t, rakott krumplit, vagy egyszerűen egy kondér tejes bablevest, rántott húst...

Sőt volt rá példa, hogy egész egyszerűen nem főztem.

Ez a csirkés fogás rém egyszerű, és természetesen nagyon finom! Aki szeret borral főzni - én szeretek -, annak tuti befutó lesz!



Boros-mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 2-3 ek (dijoni) mustár
  • só, bors
  • kevés olaj
  • opcionálisan 1 kk. étkezési keményítő

A combokat megmossuk, megtisztítjuk a tollmaradványoktól, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pici olajat forrósítunk, s gyorsan megkapatjuk benne a combok mindkét oldalát.

A pirítás után visszamaradt olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, visszatesszük az edénybe a combokat, és leöntjük a borban elkevert mustárral. Fedő alatt teljesen puhára pároljuk.

Ha  a hús elkészült, kiemeljük az ízes léből, mártás sűrűségűre forraljuk, vagy csöpp kis keményítővel besűrítjük. A hagymadarabok miatt én néhány pillanat alatt botmixerrel krémesre pörgettem.

Párolt rizzsel, főtt tésztával tálaljuk, egyszerűségében pazar ízharmónia!


Ihlet: Stahl Judit

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis össezállítás! Elfogadnám most ebédre! :)
    pussz és vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  2. Szia!Játékra hívlak!Nézz be hozzám!
    Jól néz ki a csirkéd!:)

    VálaszTörlés
  3. Nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel:-))))

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Abszolút az ízlésem szerint főzöl! :)
    Szinte minden receptedet elteszem a kedvencek közé. :)

    VálaszTörlés
  6. Ami, hiába no, szeretek borral főzni :-) Finom!


    Kriszta, láttam, tök jó! Törpölök!


    Judit, köszi :-)


    Anikó, köszönöm szépen!!!


    Bianka :-)


    Rainy, köszi, jaj de kedves vagy :-))) Hasonló a szájízünk :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.