Igen, olyasmi, mint a nagy klasszikus Stefánia-vagdalt.
De szerintem annál finomabb, ízgazdagabb, látványosabb is. A belerejtett piros-fehér-zöld tetszés szerint variálható.
Piros: marinált paprika, sült paprika, kolbász...
Fehér: az ünnepek után maradt főtt tojás
Zöld: medvehagyma, ha még van, spenót, mángold, petrezselyemzöld...
Trikolór vagdalt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús sertés-marha vegyesen
- só, bors
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Töltelék:
- marinált paprika
- néhány karika kolbász
- főtt tojás
- fél csokor medvehagyma
A darált húst összedolgozzuk a hagymákkal és a fűszerekkel. Se zsemle, se tojás nem szükséges bele. Egy nagyobb méretű alufóliát vékony megkenünk olajjal, és ujjainkkal szétlapogatjuk rajta a darált húsos masszát. Vigyázzunk, ne túl vékonyra, mert szakad!
Első rétegként jöhet a piros - paprika, kolbász -, utána a karikára vágott főtt tojás, végül a felcsíkozott medvehagyma.
Az alufólia segítségével feltekerjük a darált húsos alapot, mint egy beiglit, formára igazítjuk, majd tepsire emeljük. Tetejét meglocsoljuk parányi olajjal, s 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Tetszőleges körettel, savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is kitűnő!
Olyan szép tavaszias színei vannak! Igazán beleszerelmesedtem. Amúgy is különösen vonzónak találom a vagdaltakat.:P
VálaszTörlésValóban szépséges :) Ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon guszta :)
VálaszTörlésIgazán mutatós lett, és biztos finom is.
VálaszTörlésnagyon izgalmas és szép
VálaszTörlésNyammmmmmi! :) Nagyon ötletes!
VálaszTörlésNálunk kombe rejti a főtt tojásokat.
hát elég éhes lettem, szerintem jöhet, a mai postába még belefér :) köszi :)
VálaszTörlés