Megszámlálhatatlan változat kering a neten vagy a családokban, ami a sajtos rudat illeti.
Ezt a verziót egyik kolléganőm hozta még márciusban a névnapjára - diszkréten zabáltam :-D Rögtön elkértem a receptet, de tudtam, hogy baj lesz belőle. Egyszerűen nem lehet vele leállni!
Tökéletes az állaga, az íze, ropogós és omlós, nagyon sajtos! Húsvét előtt még bőven elkészíthető, azt tapasztaltuk, minél tovább áll, annál finomabb. De ha most megsütjük, érdemes adagot duplázni, mert mindenki rá fog járni, és nem marad a locsolóknak :-))
Sajtos rúd
Hozzávalók kb . 4 gáztepsinyi adaghoz:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (!)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl (175 gr)
- 1 csapott ek. só (azért óvatosan)
Tetejére:
- 1 tojás
- 10 dkg sajt
A tészta hozzávalóit (nem tévedés: tényleg nincs benne tojás!) elmorzsoljuk, majd a végén adjuk hozzá a tejfölt, és min. 3 órára, de akár egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után lisztezett munkalapon kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal, és derelyevágóval/pizzavágóval/éles késsel hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szálakat, és 180 fokos sütőben aranyszínre sütjük.
Tyű, ez guszta! :)
VálaszTörlésSzívesen elropogtattnám
Anyu nagynénje tudott bődületesen finom sajtos rudat csinálni. És most, hogy olvaslak,már érzem is az ízeket a számban.
VálaszTörlés"Diszkréten zabálni", hi-hi :)
hű, ez most jól fogna.
VálaszTörlésde a kis Krusovice-t sem utasítanám vissza.
Jöhet így ahogy van, biztosan nálunk is hamar elfogyna minden.:))
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Szeretem én is! Viki, boldog ünnepet kívánok neked!
VálaszTörlésNagyon szeretem Viki!
VálaszTörlésBoldog húsvétot Neked és a családodnak!
Se sütőpor, se élesztő nem kell bele?
VálaszTörlésSemmi! Ettől lesz varázslatosan ropogós, meglásd! Képtelenség leállni vele, esszük, amíg látjuk :-)
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésGyenge kezdő vagyok :-( épp sütöm, de mennyi ideig süssem?
Sütőfüggő! Amíg aranyszínűre nem sül a tetején a sajt, ahogy a képen :-) Ez kb. 15-20 perc, bátran kukkants rá sütés közben!
TörlésSziasztok !
VálaszTörlésEz itt most a reklám helye.Néztem is,hogy ez ugyan hogy bír működni így minden nélkül,és tényleg működik,tényleg jó ! Bátran meg lehet csinálni,mert alig kell bele valami és olyan,mint amibe sokkal több minden kell. Mármint ízre nincs különbség.
Köszi a receptet :)
:-DDD Ugye megmondtam? :-DD
TörlésKöszönöm a kedves visszajelzést! :-)
Ez a második reklám helye :) Éééééés még másnap is puha,olyan mint tegnap volt !!!!! Már ahol marad belőle,mert tényleg nem lehet abba hagyni......borzasztó :D:D Már az abbahagyhatatlansága :)
VálaszTörlés:-))))))))))
TörlésHétvégi sósságnak ezt csináltam, villámgyorsan elfogyott! Köszi ismét!
VálaszTörlésNagyon örülök :-))))
TörlésÉs ha nincs otthon zsír?:) Lehet helyettesíteni mással?
VálaszTörlésPersze, pl. vajjal is kitűnő :-) Hajrá!!!
TörlésA sajtos rúd finom, de nekem nem lett csak szük 2 gáztepsivel sajnos.
VálaszTörlésszuper a recept...köszi:)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon örülök :-)
TörlésJó lehet, de nekem ez vált be:
VálaszTörlés35 dkg liszt/rétesliszt
25 dkg margarin (biztos, hogy jobb lehet zsírral!)
1 kis pohár tejföl
só
kenéshez tojás, tetejére sajt (persze jobb, ha a tésztába is kerül)
Elronthatatlan, csodás, 1 nagy tepsivel lesz belőle.
Köszönjük a receptet :)
Köszi, hogy megosztottad a nálatok beváltat :-) Sós rúdból sose elég!
TörlésAz előbbihez:
VálaszTörlésA liszt fele-fele arányban értendő!
Nagyon finom lett, pedig nem pihentettem a tésztát, hanem rögtön megsütöttem.
VálaszTörlésNagyon örülök neki :-)))
TörlésMost sütöm...ahogy sül úgy fogy el...no komment :-D Köszi a receptet! <3
VálaszTörlés:-)))))))
TörlésEz nálunk is így szokott lenni :-))
Nagyon szuper jó ez a recept.Köszi hogy megosztottad velünk.Boldog Új évet Kívánok!!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy nálatok is ennyire bejött :-)
TörlésBoldog új évet!
Chef Viki-hetet tartok, a csodás rakott krumplid után most ez - és ez egyszerűen TÖKÉLETES. Nagyon régóta keresem azt a sajtosrúd-receptet, amelyiknél nem azt érzem, hogy finom, nagyon finom, de egy egészen leheletnyi valami mégis hiányzik - hát ez viszont nem 99 %-os, hanem egyenesen 120. Rendkívül hálás vagyok a receptért, köszönöm! :-)
VálaszTörlésU.i. Az első sütés 1,5 óra alatt fogyott el, de csak azért nem kevesebb idő alatt, mert néha próbáltunk küzdeni az önuralmunkkal. :-)
Annyira örülök :-)))
TörlésAzt mondod, tökéletes?? Köszönöm szépen :-) Egyszerű, mondhatnám békebeli recept - őszintén szólva imádjuk mi is, és esszük, míg látjuk :-DDD
Hétvégén kipróbáltam, nagyon jó recept. Köszönom.
VálaszTörlésKöszönöm :-)))
TörlésIdő szűkében vagyok, így biztosan nem lesz 3 órás pihentetés. Max 1 órás.Remélem ettől függetlenül is jól fog sikerülni :)
VálaszTörlésNagyon bízom benne :-)
TörlésKöszönöm a receptet, már számtalanszor megsütöttem, nem is tudom, eddig miért nem írtam! Egyszerűen tökéletes, imádjuk!
VálaszTörlésÉpp most is itt illatozik előttem...
Nagyon köszönöm Noémi, hogy megírtad, és annak is, hogy ennyire nagyon ízlik Nektek :-))
TörlésEzt mi is nagyon szeretjük! :-)
VálaszTörlésNagyon örülök neki Gabi, köszönöm szépen :-)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésMegsütöm, megsütném, csak lenne már végere sütőm, de a hozzávalókat viszem.
VálaszTörlésÍrd fel Vikikém, jó lesz majd vele kipróbálni az új sütőt!
TörlésÉs szurkolok, hogy minél előbb legyen már véééééééééééégre!! :-)
Nekem ez sajnos nem lett magas és ropogos! Taste like shit!!
VálaszTörlésKedves Ilona! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :-(
TörlésMivel nincs benne semmi lazítóanyag (sütőpor, szódabikarbóna, stb.), ezért a kész sütemény magassága akkora lesz, amekkorára nyersen kinyújtjuk a tésztát.
Máshol írtam, hogy nálunk úgy kezdődik, hogy végy 1kg lisztet, mert a 40 dkg-tól röhögő görcsöt kap a család. Én teszek bele még (1kg liszt-nél)két evőkanál ecetet 20%-os és kissé leveles lesz.Köszi a receptet!!!!!
VálaszTörlésÉs addig eszitek, amíg látjátok :-))) Veszedelem egy jószág!
TörlésJó ötlet az ecet, lehet kipróbálom én is!
Ma sütöttem meg, vendégségbe visszük, el kellett dugnom a család elől az indulásig, hogy maradjon belőle! Szuper recept, ezentúl ez lesz nálunk a "sajtos rúd". Köszönöm! Anikó
VálaszTörlésKöszönöm Anikó a kedves visszajelzést, nagyon örülök, hogy Nektek is ennyire ízlik!
TörlésNálunk is ez A Sajtos Rúd :-))))
Kedves Viki! Nagyon hálás vagyok ezért a sajtos rúd receptért! Csoda finom frissen, de másnap, sőt utána is, ha marad.Szilveszterre sütöttem, de máskor is elkészítem, az biztos:) Boldog új évet és jó egészséget kívánok Nektek!
VálaszTörlésJudit
Kedves Judit!
TörlésKöszönöm a kedves visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlik A Sajtos Rúd - mi csak így hívjuk :-)
Boldog új évet!