Papírban sütve, mintha egy extra méretű szaloncukor volna :-)
Egyszerű, letisztult ízek, egy halat nem is kell túlbonyolítani szerintem. Egy-két fűszer, a szinte szentírás citrom és kész is. Ez a papírburkos sütés pedig nagy találmány! Saját gőzében párolódik a hal, plusz a zárt "térben" teljesen átjárja a húsát a fűszerek íze!
Ajánlom - hisz legendásan kevés hal kerül az asztalra! Gyors és egészséges fogás hétköznapokra.
A remek ötletért köszönet Mézeséletnek :-)
Citromos-rozmaringos hal
Hozzávalók:
- 0,5 kg fagyasztott haltörzs (pl. hekk)
- 1 citrom
- néhány ág friss rozmaring
- só, bors
- pici olaj
A halakat felolvasztjuk, megtisztítjuk - levágjuk az uszonyokat, ha van, kivesszük a belső részeit, megkapargatjuk, nehogy pikkely maradjon rajta.
Meghintjük sóval és borssal.
Sütőpapírból megfelelő méretűt tépünk, hogy bele tudjuk göngyölni a halakat, adagonként két darabot.
A citromot alaposan megmossuk, héját ráreszeljük a halra, majd a levét is ráfacsarjuk. Melléteszünk 1-1 ágacska rozmaringot, pici olajat csurgatunk rá, majd feltekerjük a hallal megrakott sütőpapírt, s két végét megcsavarjuk, mintha szaloncukor lenne.
200 fokos sütőben süssük kb. 20-25 percig - a halak nagyságától függően.
Tetszés szerinti körettel illetve további friss citrommal tálaljuk.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon jó ötlet.Biztosan finom.
VálaszTörlés