2011. március 1., kedd

Kapros-uborkás kence




Amilyen arcátlanul egyszerű ez a kenőke, olyan arcátlanul finom :-)

Volt a Rama-nak egy Creme Bonjour nevű, többféle ízben kapható szendvicskrémje, s már évekkel ezelőtt is a kapros-uborkás verzió jött be nekem leginkább. Furcsa perverzió, magam sem értem: akkoriban még ki nem állhattam a kaprot.

Nem tudom, mert nem keresem a polcokon: kapható még?

Ahhoz a kencéhez kísértetiesen hasonló ízű és állagú krémet sikerült itthon előállítani, villámgyorsan elfogyott! Némi előkészület, de utána 2 perc összerakni!




Kapros-uborkás kence


Hozzávalók:

  • 450 gr 20%-os tejföl
  • 4-6 db csemegeuborka (ecetes uborka)
  • 1 tk. szárított kapor/1 kis csomag friss kapor
  • só, bors


A tejfölt egy textillel kibélelt szűrőbe borítjuk, a szűrőt egy tál fölé állítjuk, lecsöpögtetjük néhány óra, vagy akár egy éjszaka alatt. Attól függ, mennyire sűrű krémet szeretnénk végeredményül kapni.

A lecsöpögtetett tejfölt összekeverjük a reszelő finom fokán lereszelt uborkával, a kaporral, sóval, borssal. Fűszerekből ízlés szerint.

Ennyi. Jöhet a friss péksütemény, puha kenyér, ropogós pirítós...



19 megjegyzés:

  1. Hmmm. Nagyon jól hangzik! Bár én is csak az utóbbi időben eszem meg a kaprot, de ezt ki fogom próbálni!
    2 vagy 20%-os tejfölell indítsak? ;-))

    VálaszTörlés
  2. Eszter, ott a pont, köszönöm, javítottam :-)

    A kaprot meg csak kedved szerint, nem kell tolakodóan :-)

    VálaszTörlés
  3. Viki es a kapor! Nemsokara a csokival lesz egyenrangu. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt ki fogom próbálni :)nyaminyami

    VálaszTörlés
  5. ajajjj...van itt nálunk egy csúcs finom natúr joghurt, épp szombaton csöpögtettem. írtó fini krém lett, úgy natúran le is gurítottuk. de legközelebb (van is itthon újból ilyen joghurt) ilyent is próbálok, ez nálunk is bejövős.
    köfffff.

    VálaszTörlés
  6. Ja, én is szerettem a creme bonjourt, tényleg nem láttam már ezer éve, pedig nagyon finom volt, legközelebb, ha megyek vásárolni, utána nézek kapható-e még.
    Mi is szeretjük vacsira, reggelire az
    ilyesmit:-))

    VálaszTörlés
  7. Finom lehet, szeretem ezeket a kencéket

    VálaszTörlés
  8. egy kis zselatin nem árt, meg egy kis túró :) kipróbálod? tudom, úgy több munka, de finom is!
    plusz fokhagyma?

    Petra

    VálaszTörlés
  9. Editem, a csokit nem fogja leszorítani a trónusról, ez fixi :-DD

    Ami, olyan! Nyami!


    4Gyerek, ha a joghurt már önmagában olyan fini, felturbózva is remek lesz! Szivi :-))


    Anikó, most már én is megnézem :-DD De csak megnézem!


    Bianka, csúcs! Próba!


    Petra, zselatin? Krémsajt sűrűségű a cucc :-) Nem kell abba egyéb kötőanyag. A fokhagyma az meg már megint másik íz, ez totálisan a bolti kence ízvilága.

    VálaszTörlés
  10. Igaz, a kaporra én még nem értem meg, de az uramat meglepem vele, ő imádja.:-))

    VálaszTörlés
  11. Karácsony előtt volt 1-t fizet, 2-t kap akció a Tescoban Créme Bonjour-ból, akkor én is vettem kaprosat. Nekem is mindig az volt a kedvencem, úgyhogy ki fogom próbálni ezt a "kencét". A férjem a zöldfűszereset szereti. Ha ez beválik, olyat is fogok próbálni. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  12. Mondjuk egy kis túrót én is el tudnék képzelni benne. Lehet kapni kifejezetten krémes túrót is. Az szerintem illene ehhez.

    VálaszTörlés
  13. imádnám, nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  14. Andi, ha férj imádja, akkor uccu neki! :-)


    Renée, nem is láttam :-) És igen, kísérletezz bátran túrógöröngyökkel, mert miért ne? És az ízével is úgy játszol, ahogy kedved szottyan :-) Szeretni fogjátok!


    Ottis, szuper volt!

    VálaszTörlés
  15. Úgy látom, egyre gondoltunk:) Bár én már rég készítettem. Egy biztos, ez a házi változat igen finom.
    http://izeskalandok.blogspot.com/2009/10/savanyu-uborkas-kapros-hazi-kremsajt.html

    VálaszTörlés
  16. Tündér :-) Ez hihetetlen :-) Hogy ennyire egyre járjon, és minden stimmeljen! Becsszóra mondom: nem lestem!

    VálaszTörlés
  17. :)Azt hiszem mind ketten szerettük a kapros savamyú uborkás Creme Bonjour-t, ez késztetett gondolkodásra és egyre járt az agyunk:)

    VálaszTörlés
  18. Megcsináltam,nagyon finom lett, villámgyorsan elfogyott. Puszi érte

    VálaszTörlés
  19. Liz, nagggggyon örülök!!! Sőt :-) Ilyen kolbászotok, mint a képen szerepel, Nektek is van :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.