Amilyen arcátlanul egyszerű ez a kenőke, olyan arcátlanul finom :-)
Volt a Rama-nak egy Creme Bonjour nevű, többféle ízben kapható szendvicskrémje, s már évekkel ezelőtt is a kapros-uborkás verzió jött be nekem leginkább. Furcsa perverzió, magam sem értem: akkoriban még ki nem állhattam a kaprot.
Nem tudom, mert nem keresem a polcokon: kapható még?
Ahhoz a kencéhez kísértetiesen hasonló ízű és állagú krémet sikerült itthon előállítani, villámgyorsan elfogyott! Némi előkészület, de utána 2 perc összerakni!
Kapros-uborkás kence
Hozzávalók:
- 450 gr 20%-os tejföl
- 4-6 db csemegeuborka (ecetes uborka)
- 1 tk. szárított kapor/1 kis csomag friss kapor
- só, bors
A tejfölt egy textillel kibélelt szűrőbe borítjuk, a szűrőt egy tál fölé állítjuk, lecsöpögtetjük néhány óra, vagy akár egy éjszaka alatt. Attól függ, mennyire sűrű krémet szeretnénk végeredményül kapni.
A lecsöpögtetett tejfölt összekeverjük a reszelő finom fokán lereszelt uborkával, a kaporral, sóval, borssal. Fűszerekből ízlés szerint.
Ennyi. Jöhet a friss péksütemény, puha kenyér, ropogós pirítós...
Hmmm. Nagyon jól hangzik! Bár én is csak az utóbbi időben eszem meg a kaprot, de ezt ki fogom próbálni!
VálaszTörlés2 vagy 20%-os tejfölell indítsak? ;-))
Eszter, ott a pont, köszönöm, javítottam :-)
VálaszTörlésA kaprot meg csak kedved szerint, nem kell tolakodóan :-)
Viki es a kapor! Nemsokara a csokival lesz egyenrangu. :)
VálaszTörlésEzt ki fogom próbálni :)nyaminyami
VálaszTörlésajajjj...van itt nálunk egy csúcs finom natúr joghurt, épp szombaton csöpögtettem. írtó fini krém lett, úgy natúran le is gurítottuk. de legközelebb (van is itthon újból ilyen joghurt) ilyent is próbálok, ez nálunk is bejövős.
VálaszTörlésköfffff.
Ja, én is szerettem a creme bonjourt, tényleg nem láttam már ezer éve, pedig nagyon finom volt, legközelebb, ha megyek vásárolni, utána nézek kapható-e még.
VálaszTörlésMi is szeretjük vacsira, reggelire az
ilyesmit:-))
Finom lehet, szeretem ezeket a kencéket
VálaszTörlésegy kis zselatin nem árt, meg egy kis túró :) kipróbálod? tudom, úgy több munka, de finom is!
VálaszTörlésplusz fokhagyma?
Petra
Editem, a csokit nem fogja leszorítani a trónusról, ez fixi :-DD
VálaszTörlésAmi, olyan! Nyami!
4Gyerek, ha a joghurt már önmagában olyan fini, felturbózva is remek lesz! Szivi :-))
Anikó, most már én is megnézem :-DD De csak megnézem!
Bianka, csúcs! Próba!
Petra, zselatin? Krémsajt sűrűségű a cucc :-) Nem kell abba egyéb kötőanyag. A fokhagyma az meg már megint másik íz, ez totálisan a bolti kence ízvilága.
Igaz, a kaporra én még nem értem meg, de az uramat meglepem vele, ő imádja.:-))
VálaszTörlésKarácsony előtt volt 1-t fizet, 2-t kap akció a Tescoban Créme Bonjour-ból, akkor én is vettem kaprosat. Nekem is mindig az volt a kedvencem, úgyhogy ki fogom próbálni ezt a "kencét". A férjem a zöldfűszereset szereti. Ha ez beválik, olyat is fogok próbálni. Köszi az ötletet.
VálaszTörlésMondjuk egy kis túrót én is el tudnék képzelni benne. Lehet kapni kifejezetten krémes túrót is. Az szerintem illene ehhez.
VálaszTörlésimádnám, nagyon finom lehet.
VálaszTörlésAndi, ha férj imádja, akkor uccu neki! :-)
VálaszTörlésRenée, nem is láttam :-) És igen, kísérletezz bátran túrógöröngyökkel, mert miért ne? És az ízével is úgy játszol, ahogy kedved szottyan :-) Szeretni fogjátok!
Ottis, szuper volt!
Úgy látom, egyre gondoltunk:) Bár én már rég készítettem. Egy biztos, ez a házi változat igen finom.
VálaszTörléshttp://izeskalandok.blogspot.com/2009/10/savanyu-uborkas-kapros-hazi-kremsajt.html
Tündér :-) Ez hihetetlen :-) Hogy ennyire egyre járjon, és minden stimmeljen! Becsszóra mondom: nem lestem!
VálaszTörlés:)Azt hiszem mind ketten szerettük a kapros savamyú uborkás Creme Bonjour-t, ez késztetett gondolkodásra és egyre járt az agyunk:)
VálaszTörlésMegcsináltam,nagyon finom lett, villámgyorsan elfogyott. Puszi érte
VálaszTörlésLiz, nagggggyon örülök!!! Sőt :-) Ilyen kolbászotok, mint a képen szerepel, Nektek is van :-))
VálaszTörlés