Ez a recept is a munkahelyemről származik, sok éve kaptam.
Ehetjük önálló fogásként, húsok köreteként, 1-2 főtt tojással, pirítóssal, csak a fantáziánk szab határt, no és persze az étvágyunk :-)
A benne lévő néhány sonkacsíknak köszönhetően pedig egyáltalán nincs olyan érzés, mintha legelésznénk = férfinép foga alá is való fogás!
Friss és ropogós, mégis laktató saláta!
Gazdag káposztasaláta
Hozzávalók:
- 1 kicsi fej fehérkáposzta (60 dkg)
- 1 kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 15-20 dkg sonka
- 4 dl tejföl
- 2 ek. mustár
- só, bors
- pici porcukor
- citromlé
A káposztát megtisztítjuk, negyedbe vágjuk, torzsáját kiemeljük és vékony csíkokra metéljük. Az uborkát és a lilahagymát tisztítás után félbevágjuk, vékonyra szeleteljük.
A sárgarépát a reszelő durva fokán lereszeljük. A sonkát felcsíkozzuk.
Összeforgatjuk a hozzávalókat egy nagy tálban. Sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt összekeverjük mustárral, pici cukorral és citromlével - kvázi hamis majonéz - és a káposztasalátához keverjük. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk a fűszereket.
Néhány órára hagyjuk összeérni a hűtőben.
Fenséges lehet
VálaszTörlésMa épp hasonló saláta volt az ebédem :)
VálaszTörlésGuszta nagyon!
Nagyon fincsi lehet,és még egészséges is nagyon!
VálaszTörlésSzeretem!
VálaszTörlésMost épp jöhetne belőle egy kis kóstoló! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!! Mostanában mi is rákaptunk a salátákra, el is viszem magammal a receptet.
VálaszTörlésOlyan klassz az a két kis katicabogár.:))