A klasszikus zsemlés-tojásos töltelék egy izgalmasabb változata. Dúsan májas, és jól esik ráharapni a durvára vágott dióra!
Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!
Ha szépen kérjük, a hentes felszúrja nekünk a húst :-)
Diós-májas dagadó
Hozzávalók:
- 1 nagyobb dagadó
- 15 dkg csirkemáj
- 5 dkg dió
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- néhány csík füstölt szalonna
- só, bors
A dagadót kívül-belül besózzuk, meghintjük borssal.
Elkészítjük a tölteléket. A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A májat kicsire kockázzuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát.
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, durvára vágjuk, belesöpörjük a májas töltelékbe.
Összefogjuk egy tojással, sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Lazán betöltjük a dagadóba, nem kell túl ducira, mert sülés közben szétreped! A nyílást hústűvel zárjuk, vagy egész egyszerűen tűvel-cérnával összevarrjuk.
Beborítjuk szalonnaszeletekkel, így nem szárad ki sülés közben.
180 fokos sütőben fólia alatt, kevés vizet aláöntve 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Tipp&trükk: ha marad a töltelékből, muffinforma mélyedését béleljünk ki réteslapokkal, kanalazzuk bele a tölteléket és úgy süssük ki. Akár köretként, akár előételként is jól működik!
Ötlet: Nők Lapja Konyha
Fenségesen néz ki
VálaszTörlésHú Viki,de csorog a nyálam,nagyon ott van!:-)
VálaszTörlésÉn is oda vagyok érte! :)
VálaszTörlésKérhetek egy szeletet?
VálaszTörlésSzeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
Köszönöm Jányok, finom és különleges,tessék próba alá vetni :-)
VálaszTörlésHobbychef, köszönöm, megyek :-)
Finom, finom és finom!
VálaszTörlésFejedelmien néz ki, nagyon finom lehet!!!
VálaszTörlés