Egy újabb gyöngyszem, miszerint sokszor a legegyszerűbb a legfinomabb.
Nem más ez, mint a rántott hús egy változata, mégis egész más dimenzió. A citrom és a vaj tökéletes harmóniát alkot az egyébként semleges ízű csirkemellel, mely szaftossá és omlóssá válik, s még véletlenül sem szárad ki.
Felettébb ajánlom :-)
Citromos-vajas csirkemell
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 10 dkg vaj
- 1 citrom
- só, bors
- kevés olaj
- liszt
A csirkemelleket megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd a darabokat egyenként három darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
5 dkg vajat megolvasztunk, belereszeljük a citrom alaposan megmosott héját, és belefacsarjuk a levét.
A besózott húst belemártjuk a citromos vajba, majd a lisztbe. A maradék 5 dkg vajat azonos mennyiségű olajjal felforrósítjuk, és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a hússzeleteket.
Egyszerű és nagyszerű!
Ötlet: Bereznay Tamás
Viki fincsi verzió nagyon,nagyon sok finomságot talál Nálad mindig az ember,így most szeretnék is adni ezért "Egy jó szót":-)
VálaszTörlésSzerintem is finom lehet és jól is néz ki!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésViki nézz be hozzám légyszí egy szóra:-))))
VálaszTörlésTényleg rettentő egyszerű, de finom. :)
VálaszTörlésNem mindenki szereti a túl bonyolult kajákat...
Másodjára is nagyon finom! :-) Lizann
VálaszTörlés